Вхід | Реєстрація

«Удар» перемагає «Династію» і стає чемпіоном

«Удар» перемагає «Династію» і стає чемпіоном

У суботу завершились змагання першості Кобеляцького району з волейболу.

Волейбольний турнір, який протягом кількох тижнів тривав у залі спорткомплексу «Іскра», викликав неабиякий інтерес у глядачів. Матчі волейболістів збирали значну кількість уболівальників. І за напругою боротьби та інтригою нічим не поступались футбольним.

У цьому році для участі у волейбольному турнірі заявились 16 команд. Крім фізкультурників Кобеляччини у ньому вже традиційно взяли участь спортсмени з села Рибалки Козельщинського району. Саме зростання кількості учасників відзначив, як головний позитив, Віталій Детюк, голова райради «Колос».

Із першого і до останнього туру ні вболівальники, ні організатори змагань, ні самі спортсмени не ризикували назвати ім’я майбутнього чемпіона. На перше місце в рівній мірі претендували дві команди — «Династія», укомплектована ветеранами спорту, і «Удар», у складі якого грають молоді волейболісти. «Династія» виділялась не лише віком та майстерністю своїх гравців. У складі цієї команди регулярно виходила на майданчик юна Яна Ярошенко. Яна є донькою одного з лідерів колективу Олександра Ярошенка. Власне кажучи, саме через це команду так і назвали. Кобелячани вже звикли до того, що у складі футбольних команд на поле разом виходять батьки, сини, а то й діди. Але випадок, коли разом грають батько й донька, є досить незвичайним. При цьому, Яна виходила на майданчик не просто «для галочки». Вона зробила свій вагомий внесок у загальний успіх команди.

«Удар», укомплектований молоддю, виступав у формі з символікою однойменної політичної партії. А ось шенгурівський «Плюс» грав із символами партії «Свобода».

Хоча, за великим рахунком, ніякого політичного забарвлення поєдинки на волейбольному майданчику не мали. І одразу після завершення ігор усі їх учасники, незалежно від своїх політичних та інших уподобань, традиційно обмінювались рукостисканнями та вітали один одного.

Перед останнім туром саме «Династія» і «Удар» не мали поразок. І саме вони в очному протистоянні визначили, хто ж на сьогоднішній день є кращим на волейбольному майданчику. Своєрідний фінал удався на славу. У першій партії жодній із команд не вдавалось отримати значну перевагу в рахунку. У складі «Династії» найчастіше завдавали вирішальних ударів Анатолій Шкраєв, Іван Білаш та Олександр Ярошенко. В «Ударі» невідпорно били Іван Даценко та Олександр Куземко. Дуже часто «ударівці» отримували перевагу, коли подачі виконував Євген Дендеберя. Доля сету вирішилась аж у самому кінці. Нерви виявились міцнішими у ветеранів із «Династії». Вони перемогли — 27:25.

Другий сет пройшов у не менш напруженій боротьбі. Команди знову поперемінно виходили вперед. У один із моментів суддя Кобеляцького районного суду Віктор Голубенко, який завзято вболівав, помітив помилку арбітра. І зазначив: «Ех, тут не я суддя». Та якщо якісь незначні помилки в суддівстві й були, то загальної картини гри вони не спотворили і на результат не вплинули. Другий сет виграли «ударівці», не в останню чергу завдяки вмілій грі при блокуванні. У цьому компоненті в них виділявся Владислав Савченко.

А ось у третьому сеті перевага більш молодих гравців «Удару» стала відчутною. Вони одразу ж повели в рахунку і довели матч до загальної перемоги. «Удар» став чемпіоном району, «Династія» — друга. Третє місце зайняв підгорянський «Прапор». Потрібно відзначити успіх волейболістів саме цієї команди. Узагалі, представники підгорянської сільради незмінно займають високі місця як у волейболі, так і в футболі.

У складі чемпіонів із «Удару» грали: Іван Даценко, Олексій Даценко, Андрій Луценко, Юрій Трохименко, Владислав Савченко, Олександр Куземко, Євген Дендеберя, Богдан Калитка, Денис Детюк.

Кольори «Династії» захищали: Олександр Ярошенко, Яна Ярошенко, Владислав Ярошенко, Роман Гузченко, Анна Білаш, Іван Білаш, Анатолій Шкраєв, Сергій Проценко, Володимир Круговий.

По закінченню турніру були відзначені кращі в своїх ігрових амплуа. Кращим захисником став Владислав Савченко («Удар»), кращим розігруючим — Владислав Якименко («Прапор»), кращим блокуючим — Роман Гузченко («Династія»), кращим нападником — Олексій Дрофа («Шенгури+»). Ну, а приз кращого гравця турніру заслужено отримав Олександр Ярошенко. Віталій Детюк, підводячи підсумки змагань, повідомив, що збірна району, укомплектована гравцями різних команд, 8 лютого в Нових Санжарах зіграє матчі Кубка області. У цей же день у Кобеляках розіграють Кубок району.

 

Турнірна таблиця

відкритої першості Кобеляцької районної організації ВФСТ «Колос»

з волейболу сезону 2013-­2014 рр.

№ 

Команди

І

Партії

О

М

1

«Удар» (Кобеляки)

15

28:5

40

1

2

«Династія» (Кобеляки)

15

27:4

38

2

3

«Прапор» (Підгора)

15

27:8

37

3

4

«Дашківка» (Дашківка)

15

27:9

35

4

5

ЗОШ №2 (Кобеляки)

15

23:13

29

5

6

«Шенгури +» (Шенгури)

15

23:14

28

6

7

«Іванівка» (Іванівка)

15

20:13

28

7

8

«Маленькі сови­2» (Кобеляки)

15

18:16

25

8

9

«Спартак» (Рибалки)

15

17:18

25

9

10

«Локомотив» (Бутенки)

15

13:19

18

10

11

«Котовське» (Котовське)

15

11:23

17

11

12

«Маяк» (Орлик)

15

12:21

16

12

13

Ліцей (Кобеляки)

15

9:25

11

13

14

«Червоні Квіти» (Червоні Квіти)

15

7:24

10

14

15

«Дрижина» (Дрижина Гребля)

15

6:25

8

15

16

«Урожай» (Мідянівка)

15

1:30

1

16

 


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 лютого 2014, 15:20 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. сергій гордійко / 7 лютого 2014, 11:18
в нас 7 місце. ми його вибороли своїми силами. з честю і гідністю. хоч вже і без мого батька. папа за нас там радий. я знаю. ми будемо йти далі. ми будемо всі його пам'ятати!!!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації