Вхід | Реєстрація

Соціальні ініціативи щодо підтримки материнства і дитинства

Соціальні ініціативи щодо підтримки материнства і дитинства

У райдержадміністрації обговорили першочергові завдання щодо підтримки сімей, які з різних причин опинилися в складних життєвих обставинах.

31-го січня в райдержадміністрації відбулася нарада з реалізації в районі соціальних ініціатив Президента України «Впевнені кроки в майбутнє» щодо підтримки материнства і дитинства. У заході взяли участь заступник голови райдержадміністрації Іван Солодовник, директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ігор Романець, головний спеціаліст сектору у справах сімї, молоді та спорту Людмила Прищепа, виконуюча обов’язки начальника служби у справах дітей Оксана Касьяненко та спеціаліст служби Вікторія Моцак.

Звертаючись до присутніх, Іван Солодовник зазначив:

— Президент України Віктор Янукович наголошує на тому, що кожна дитина має жити у своїй родині, у своєму домі. Це стосується і тих дітей, які з різних життєвих обставин втратили піклування рідних батьків. Максимум зусиль необхідно приділити, щоб жодна дитина не потрапила до інтернатних закладів.
Оксана Касьяненко доповіла про те, що протягом січня в районі осиротіла одна дитина. Вона була влаштована під опіку бабусі, тобто, родинні зв’язки не порушились.

На нараді обговорено першочергові завдання щодо підтримки сімей, які з різних причин опинилися в складних життєвих обставинах, особливо зараз у зв’язку з різким зниженням температури.

У підсумку наради усім присутнім дано було ряд доручень щодо забезпечення права кожної дитини на достойне проживання в родині.

 

Головне — спільна турбота

У рамках виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича щодо підтримки материнства і дитинства та у зв’язку з складними кліматичними умовами та різким зниженням температури увага влади особливо приділяється найвразливішим верствам населення. Так, допомоги потребують багатодітна сім’я Світлани Тимофіївни Чорби, де проживає п’ять малолітніх дітей. Цю сім’ю часто відвідували соціальні служби, представники громадськості. А 29 січня ужитловому будинку, де проживає сім’я, вийшла з ладу система опалення. Через матеріальну скруту родина не могла самотужки вирішити проблему.

Швидко відреагували всі причетні служби на чолі з заступником голови райдержадміністрації Іваном Солодовником: служба у справах дітей, районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, фахівець з соціальної роботи по Великокобелячківській сільській раді, центр надання первинної медико-санітарної допомоги та сільський голова. Під час виїзду на місце події виявилось, що мати з малолітніми дітьми потребує негайного тимчасового влаштування та обігріву, поки відремонтують опалення. Наразі вони влаштовані до дитячого відділення Новосанжарської центральної лікарні, службою у справах дітей готуються необхідні документи для тимчасового влаштування дітей до Полтавського центру соціально-психологічної реабілітації. Фермер Володимир Васюта також піклується про цю сім’ю, надає матеріальну допомогу. Отже, спільними зусиллями влади та громадськості проблеми материнства й дитинства в Новосанжарському районі оперативно вирішуються.


Автор: За матеріалами офіційного сайту Новосанжарської райдержадміністрації


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 лютого 2014, 14:31 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації