Вхід | Реєстрація

У дитсадках почала діяти електронна черга

У дитсадках почала діяти електронна черга

Мова йде про чергу для прийому дітей у дошкільні заклади, на яку відтепер можна стати за допомогою інтернету.

Багато батьків не раз стикалися з проблемою отримання місця для своїх дітей у дитячому садку. Особливо вона є актуальною для міських дошкільних закладів. Адже сьогодні вони — значно переповнені. Відтепер для батьків існує можливість поставити свою дитину в чергу, не виходячи з дому. Для цього необхідно за допомогою інтернету зайти на сайт електронної реєстрації в дошкільні навчальні заклади за адресою https://reg.isuo.org, зареєструватися і заповнити форму в розділі «Мої заявки». Це зробити не дуже складно. Адже на сайті представлена детальна інструкція для батьків. Після подачі заявки можна відслідковувати її статус і стежити за просуванням черги. Крім того, є можливість переглянути інформацію про нормативну наповнюваність групи, про черги в дошкільні установи, дізнатися всю необхідну інформацію про дитячі садки обраного вами регіону.

Для детального вивчення електронної черги ми завітали до Кобеляцького районного відділу освіти. Підбирач довідкового та інформаційного матеріалу Марина Столяренко розповіла, що електронна черга створена, перш за все, для зручності батьків. Адже відтепер не потрібно особисто йти до дитячого садка для того, щоб стати на чергу, а варто лише скористатись інтернетом.

Марина Столяренко додала, що для успішної реєстрації вашої дитини в електронній черзі при заповненні форми заяви батькам необхідно вказувати достовірну інформацію. Якщо ж за змістом вона не буде відповідати оригіналам документів, то її анулюють. Подавати заявку можна лише в один дошкільний навчальний заклад. При необхідності, обраний дитячий садок можна змінити, звернувшись до відповідальної особи.

Разом із Мариною Столяренко ми спробували зайти на сайт електронної реєстрації в дошкільні заклади та переглянути інформацію про дитсадки району й кількість поданих заявок до них. Як виявилось, є такі садочки, де ще не подано жодної заявки. Марина Столяренко пояснила це низькою поінформованістю батьків про нововведення. Хоча є й такі садочки, де кількість поданих заявок перевищує 30.

Секретар Кобеляцької міської ради Сергій Галушко нам повідомив, що в минулому році міська влада забезпечила кобеляцькі дитсадки комп’ютерною технікою. А на минулому тижні ці заклади підключили до мережі інтернет. Одразу ж було протестовано програму електронної черги для прийому дітей у дошкільні заклади та введено до реєстру існуючу, тобто «паперову», чергу.

За словами начальника районного відділу освіти Наталії Коваль, на сьогоднішній день 11 дошкільних закладів району забезпечено комп’ютерною технікою. Тоді, як у 2010 році, для прикладу, у дитсадках району не було жодного комп’ютера. Надалі, за словами Наталії Мефодіївни, робота з комп’ютеризації дошкільних закладів продовжуватиметься.

До речі, у Кобеляцькому дитячому садку № 2 «Золотий півник» наразі вже створено власний веб-сайт. Згодом там буде також викладено інструкцію для батьків щодо порядку реєстрації дітей. У планах завідуючої Любові Старостіної розміщувати на сайті всі новини про дошкільний заклад. А дещо пізніше вона хоче створити і дитяче телебачення, яке можна буде переглядати на веб-сайті садочка.

Насамкінець ми вирішили особисто перевірити, як відбувається подача заявок до дитячих садків. У цьому нам допомогла молода матуся Оксана Костенко. Її донечці Мирославі сьогодні виповнилось півтора роки. Для цього ми разом зайшли на сайт, реєстрація на якому в нас зайняла близько однієї хвилини. Подача самої заявки потребувала дещо більше часу. Адже для цього необхідно було подати детальну інформацію як про дитину, так і про одного з батьків. Тому зареєструвались ми приблизно за десять хвилин при наявності під руками всіх необхідних документів.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 лютого 2014, 09:19 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації