Вхід | Реєстрація

Для жителя Лелюхівки в’язниця стала рідною домівкою

19-річний житель Лелюхівки пробув на свободі всього кілька місяців. За цей час устиг скоїти низку крадіжок. І незабаром знову повернеться до тюрми, яка встигла стати для нього рідною.
Раніше лелюхівчанин Я. був неодноразово засуджений за різного роду крадіжки. Останній раз суд позбавив юнака волі на строк у три з половиною роки. Однак відсидів із них він лише два – за гарну поведінку його було умовно-достроково звільнено.
Здавалося б, пора хлопцеві взятися за розум – знайти роботу, подумати про сім’ю, власний дім. Але у Я., схоже, вже було місце, в яке йому неодмінно хотілося повернутися. І місцем цим була заґратована камера в’язниці…
Не пробувши на свободі і місяця, Я. знову почав красти. При чому «обчищав» переважно своїх знайомих. Зайшов, наприклад, до одних у гості, тихенько відкрив хату, вивів надвір велосипед і спокійно на ньому поїхав. Двоколісний транспортний засіб пізніше просто «загнав», аби було що випити. Другий велосипед поцупив у старенької бабусі. Вона полола город, велосипед стояв біля дерева. Не встигла підняти голову, а двоколісного друга вже і слід прохолов. Зупинятися на досягнутому Я. не збирався. За кілька днів зайшов до знайомої віддавати борг. Віддав гроші, вийшов з будинку, взяв велосипед, який стояв біля хати і покотив собі.
До іншого знайомого Я. зайшов, щоб попрохати пластикову пляшку. Доки той її шукав, спритний гість зник, захопивши із собою соковижималку господаря. Аналогічним способом Я. викрав і мобільний телефон в одного із своїх сусідів.
Зараз слідство з’ясовує, чи є вищезазначений список «подвигів» Я. повним, чи ним були скоєні ще якісь злочини. Але достеменно відомо, що у розмовах зі своїми знайомими юнак неодноразово говорив, що у в’язниці йому сподобалось і він туди б із радістю повернувся. Що ж, незабаром така нагода в нього буде. Проти Я. порушено дві кримінальні справи за частиною 2 статті 485 та частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України. Залежно від суворості вироку юнак може отримати від 3 до 6 років позбавлення волі. З урахуванням тих 1,5 років, які він не досидів, звільнившись достроково, любителю тюремної романтики нескоро пощастить повернутися на свободу. І невідомо, чи буде його перебування за ґратами таким вже приємним, адже раніше Я. відбував покарання у дитячих колоніях, а тепер доведеться розділити усі «радощі» дорослої тюрми.
***
У Чернігівській області місцевими правоохоронцями за вчинення шахрайських дій затримана громадянка К., 1968 р.н. Нагадаємо, що саме ця жінка у парі з іншою представницею ромського народу скоїла кілька злочинів на території Новосанжарського району. Так, представляючись соціальними працівниками, циганки заволоділи заощадженнями стареньких мешканців Дубини та Дудкиного Гаю. Ще один злочин «соцпрацівники» скоїли у Козельщанському районі. Першу із напарниць правоохоронці затримали у травні в місті Світлозаводськ Кіровоградської області. К. переховувалась довше, але їй також не вдалося втекти від закону. Затриману циганку привезли до Новосанжарського ізолятора тимчасового тримання. Триває перевірка на причетність її до інших злочинів схожого характеру.

Автор: Володимир Паршевлюк


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 серпня 2009, 16:37 | | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації