Вхід | Реєстрація

Свято хокею в Нехворощі

Свято хокею в Нехворощі

6‑го лютого у Нехворощі на льодовій «Оріль-Арені» відбулося велике хокейне свято — матчева зустріч з хокею між збірними Новосанжарського та Кобеляцького районів.

Ця гра була організована за ініціативи голови районної державної адміністрації Сергія Шовкопляса. Він завітав на відкриття та побажав видовищної та безкомпромісної боротьби, наголосив на подальшій підтримці, розвиткові та відродженні хокею в районі. Нехворощанський сільський голова Юрій Любимський підкреслив, що популяризація відродження хокею в Нехворощі служитиме зміцненню здоров’я дітей, молоді та представників старшого покоління. Нехворощанський хокейний майданчик був збудований з ініціативи та завдяки фінансуванню місцевого фермера Віктора Дубовича, на допомогу якому прийшла громада. Допомогли місцевий комунгосп, ТОВ «Чиста Криниця» та районна рада. На свято завітали також голова районної ради Володимир Левицький, заступники головних керівників району, багато любителів хокею з різних куточків Новосанжарщини — дітей, підлітків, дорослих, ветеранів, учителів фізичної культури, жителів райцентру.

По-справжньому радісна атмосфера в передчутті чогось незвичайного та яскравого, бо матчі міжрайонного рівня — це висока динаміка, напруження, високі швидкості, болючі падіння, потужні кидки, силові прийоми, радість забитих шайб та розпач від пропущених голів. Матчі з хокею в Нехворощі не проводились упродовж останніх тридцяти років. Після хокейного турніру в селі Драбинівка, де також все пройшло на високому рівні, було відібрано чотири п’ятірки збірної району, які повинні були відстояти честь району та дати поштовх для розвитку новосанжарського хокею. Дві п’ятірки представляли команду «Метеор» (Соколовобалківська сільська рада), одна — Нехворощу та одна — Нові Санжари. За збірну того дня грали: Андрій Горобець, Михайло Мороз, Володимир Дегтяренко, Ігор Підріз, Анатолій Козаченко, Іван Кравцов, Анатолій Корнієнко, Дмитро Крутько, Сергій Олешко, Іван Забруцький, Віктор Дубович, Анатолій Бичок, Сергій Бодак, Володимир Дмитренко, Борис Федоренко, Віталій Баранович, В’ячеслав Пеляк, Альберт Погребняк, Валентин Білокінь. Захищав ворота збірної Новосанжарського району Антон Дутан.

На розминці наші гості, ХК «Кобеляки», були приємно здивовані чудовою якістю льоду та освітлення. Вони об’їздили багато майданчиків у Полтаві та Кременчуці, а в Нехворощі та Драбинівці за якістю майданчики кращі, аніж у містах. У Нехворощі майданчик дійсно був у відмінному стані: чудове освітлення, розмітка, якість льоду. Це все завдяки роботі з підготовки матчу Віктора Дубовича та Анатолія Шийки, які постійно підтримують льодову арену в належному стані.

Наші гості також приїхали чотирма п’ятірками, які очолив капітан команди, засновник хокейного майданчика в Кобеляках Володимир Гречаний. Основу команди склали гравці з Кобеляк, Перегонівки та Комендантівки. Обслуговували матч арбітри Віктор Рибалко, Вікторія Савенко, Андрій Нявко. Арбітрам було несолодко: динаміка гри була високою, шайба не раз влучала суддям у ноги, коліна, тулуб. Ворота кобелячан захищав наш Володимир Харченко.

Гра розпочалася швидкими атаками кобелячан, але рахунок в зустрічі відкрив Ігор Підріз (п’ятірка з «Метеора»). Потім швидкою атакою друга п’ятірка андріївських хокеїстів подвоїла превагу. Зробив це Анатолій Козаченко — 2:0. Але гравець з Комендантівки Анатолій Шабельник скоротив відставання, і перший період закінчився за переваги господарів — 2:1. У другому періоді кобелячани закинули дві шайби (Олег Пищита та Володимир Гречаний) і гості повели в рахунку: 2:3. Третій період закінчився внічию — 1:1. Шайби закидали Назар Горошко (п’ятірка Комендантівки) та Анатолій Козаченко (Соколова Балка). Найзапеклішим виявився останній, четвертий, період. Спочату закинув шайбу гравець гостей Володимир Кольвах (Кобеляки) — 3:5. Голом відповів Віктор Дубович (Нехвороща) — 4:5. І одразу ж арбітри не зарахували стовідсоткову шайбу господарів! Гравець соколовобалківської п’ятірки Анатолій Козаченко поклав воротаря в один кут і щосили майже з лінії воріт пробив. Шайба прорвала сітку навильот, але арбітрам здалося, що вона пройшла повз ворота. Усі гравці новосанжарської команди поїхали на свою половину — святкувати гол, проте судді не дали свистка і на табло залишились незмінні 4:5.

Наприкінці гри п’ятірка Івана Кравцова пропустила ще одну шайбу і матч закінчився з остаточним рахунком 4:6 на користь команди Кобеляцького району. По закінченню гри сільський голова Юрій Любимський нагородив кращих гравців — Анатолія Шабельника та Назара Горошка (ХК Кобеляки), Михайла Мороза та Володимира Дмитренка (збірна Новосанжарського району).

Також під акомпонимент ударів клюшок об лід та оплески вболівальників привітали Андрія Горобця — ювіляра з п’ятірки «Метеора». Ця гра усім показала, що на Новосанжарщині хокей не вмер, а, навпаки, почав відроджуватись. У командах кращими гравцями стали наймолодші учасники, хлопці віком від 16 до 19 років. Також було багато школярів старших класів із Нехворощі, Андріївки, Соколової Балки Великого Кобелячка, Нових Санжар, які також займаються хокеєм та ведуть активний, рухливий, здоровий спосіб життя, що є головним у вислові «Здоров’я дітей — здоров’я нації».

Ці два турніри, проведених у Драбинівці та Нехворощі, дадуть іншим місцевим фермерам, керівникам агроформувань, спонсорам активний поштовх до того, щоб збудувати такі майданчики у своїх громадах, придбати ковзани та хокейний інвентар і зміцнювати здоров’я своїх односельців, друзів, земляків. Особливо корисно займатися на свіжому зимовому повітрі, адже вважається, що кошти, вкладені в розвиток спорту, завжди окупляться здоровими дітьми, загартуванням організму та відмовою від фармакологічних препаратів, які часто завдають непоправної шкоди організму.

ВФСТ «Колос» висловлює вдячність за сприяння та проведення хокейних матчів у Драбинівці та Нехворощі сільським головам Зої Короленко та Юрію Любимському, а також спонсорам побудови хокейних полів Віктору Сидоренку, директору ТОВ «Чиста Криниця», та Віктору Дубовичу, голові фермерського господарства.


Автор: Віталій Баранович, фахівець ВФСТ «Колос»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 лютого 2014, 16:38 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я


1. Гість / 14 лютого 2014, 21:15
Дві ігри, а память про зиму на весь рік.
2. Гість / 14 лютого 2014, 21:16
Молодці нехворощани, дійсно чудовий каток.
3. 888а / 15 лютого 2014, 18:49
Яка там ініциатива Шовкопляса,це лишній раз попіаритись за рахунок інших.Де ж його ініциатива в Санжарах
4. Гість / 16 лютого 2014, 23:41
Чому так мало фото?Додайте ще!!!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації