Вхід | Реєстрація

Узяв приклад із протестуючих на Майдані і спалив скат… у хаті

Узяв приклад із протестуючих на Майдані і спалив скат… у хаті

Минулого тижня відбулась чергова нарада ветеранів. На зустріч запросили начальника Кобеляцького райвідділу МНС Володимира Богуна та лікаря-онколога Кобеляцького поліклінічного відділення Юлію Мосур.

Першим під час зустрічі з ветеранами взяв слово Володимир Богун. Він прозвітувався перед присутніми про роботу служби, яку він очолює. Особливу увагу приділив подіям минулого року. За його словами, за 2013-й відбулось 105 надзвичайних подій, унаслідок яких 19 чоловік загинули і 32 постраждали. Протягом одного місяця 2014 року вже виникло шість пожеж. Одна людина постраждала внаслідок отруєння угарним газом. Обмороження зазнали семеро людей.

Також Володимир Миколайович акцентував увагу присутніх на ще одній проблемі. За його словами, сьогодні пожежна служба не має права перевіряти житлові будинки без погодження з власником.

— Для прикладу, — каже Богун, — загорається будівля, люди викликають пожежників. Ми приїжджаємо і не маємо права заходити в двір та гасити пожежу без дозволу господарів.

— А якщо їх немає? — поцікавилися присутні.

— Треба викликати міліцію, — відповів Володимир Богун. — Ми маємо право зайти в оселю лише в складі комісії. Та самі розумієте, доки цю процедуру проведеш, то й із хати нічого не залишиться. Тому ми часто беремо на себе відповідальність і не чекаємо на дозвіл від господаря. До речі, такі ситуації, коли власники не впускали в будинок, на нашій практиці бували.

Також Володимир Богун розповів про випадок, який трапився нещодавно в Кобеляках.

— Маленький хлопчик надивився, як на Майдані палять автомобільні шини, і вирішив сам спробувати подібне, — каже Богун. — Для цього він узяв велосипедний скат і підпалив його в хаті. На щастя, сусіди вчасно помітили чорний дим і викликали пожежників. Тому ніхто не постраждав. Лише в приміщенні, де горів скат, тепер доведеться робити ремонт, бо стіни від диму стали чорними.

Наступною до слова запросили лікаря-онколога Юлію Мосур. Вона висвітлила проблему онкозахворювань. За її словами, на сьогоднішній день, рівень поширення її є досить високим, вона займає друге місце після серцево-судинних хвороб. За словами лікаря, сьогодні в онкологічному кабінеті Кобеляцького поліклінічного відділення на обліку перебувають 927 людей. За минулий рік первинно на облік узяли 165 жителів району. У цей же 2013-й від онкологічних захворювань померли 112 людей.  Тому Юлія Мосур закликала всіх жителів району вчасно проходити медогляди. А це — хоча б один раз на рік.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 лютого 2014, 10:42 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації