Вхід | Реєстрація

Кобеляки нарешті з бюджетом

Кобеляки нарешті з бюджетом

У п’ятницю відбулась сесія Кобеляцької міської ради. Найголовнішим питанням у порядку денному було прийняття бюджету на 2014 рік.

На 31 сесію Кобеляцької міської ради шостого скликання прийшли 20 із 30 депутатів. Найголовніше, заради чого зібралися народні обранці, було прийняття бюджету на поточний рік. До речі, його мали затвердити ще наприкінці січня. Та через суспільно-політичну ситуацію в нашій державі прийняття бюджету як районного, так і міського декілька разів відкладалось.

Сьомого лютого його таки розглянули. Так, обсяг планових доходів міського бюджету на 2014 рік склав 8 мільйонів 906 тисяч 500 гривень. Дещо більше 3,8 мільйона гривень заплановано одержати від податку на доходи фізичних осіб. Майже 830 тисяч гривень має надійти від плати за землю та 1,24 мільйона — у вигляді місцевих податків і зборів.

У межах таких доходів затверджені й видатки міської казни. Зокрема, на утримання двох дитячих садків передбачено найбільше — 4,84 мільйона гривень. Майже 1,4 мільйона — на житлово-комунальне господарство та 576 тисяч — на ремонт доріг у місті. На утримання міської ради передбачено майже 1,2 мільйона.
За словами міського голови Олександра Ісипа, такий бюджет не в повній мірі задовольняє потреби міста. Проте навіть такі скромні видатки в разі фінансування держказначейством вирішать більшість питань життєдіяльності міста.

Цього року за рахунок бюджету міська влада планує придбати новий сміттєвоз. Його орієнтовна вартість становитиме близько 900 тисяч гривень. Також планують придбати додаткову партію контейнерів — дещо більше 30 штук на суму 100 тисяч гривень.

За словами Сергія Галушка, у минулому році бюджет міста по спеціальному фонду перевиконано. Тому за кошти перевиконання у 2014-му заплановано провести капітальний ремонт артсвердловини по вулиці Комсомольській. Ще для покращення водопостачання в мікрорайоні Броварки за ці фінанси намічено завершити будівництво півторакілометрового водогону по вулиці Дружби.

Депутати висловили і свої пропозиції з приводу розподілення бюджетних коштів. Володимир Рева запропонував цього року не запрошувати підприємців із інших міст задля озеленення міста, особливо, міських клумб.

— Давайте у 2014-му квітники засадимо багаторічними квітами. Для прикладу, трояндами. І для цього треба буде залучити місцевих підприємців, а не купувати квіти в інших містах. І за гроші, які були витрачені минулого року на одну клумбу, можна було все місто засадити рослинами, — зазначив депутат.

Олександр Ісип погодився на пропозицію Володимира Реви. Проте сказав, що посадити троянди на міських клумбах буде коштувати зовсім недешево.

Також депутати обговорили кількість коштів, виділених на підтримку спортивних заходів у Кобеляках. І замість намічених п’яти тисяч народні обранці запланували виділити п'ятнадцять.

— Як мінімум, ми підтримаємо два спортивні заходи, які щорічно проводяться в місті. Це — турніри з силового екстриму «Богатирські розваги» та з гирьового спорту пам'яті Миколи Касьяна, — розповів Олександр Ісип.

Вікторія Омельяненко підняла тему головної міської новорічної ялинки. Точніше, її вигляду. І це питання викликало тривалу суперечку між депутатами.

— Нашу ялинку давно потрібно привести в належний вигляд, — каже Вікторія Омельяненко. — Цього року всі в захваті від решетилівської новорічної красуні. Чому ми не можемо придбати таку ж?

Народний обранець Сергій Шапка запропонував посадити ялинку і не ставити щороку нову. Та йому відповіли, що живе дерево осиплеться від постійного наряджання.

— Решетилівська ялинка — штучна. Аби придбати таку ж, необхідно витратити від 50 тисяч гривень. Ще на один місяць потрібно буде винайняти сторожа, — сказав Олександр Ісип. — Тому це є дорогим задоволенням.

Та це питання депутати вирішили обговорити ще раз, тільки пізніше, після детального його вивчення.
Зрештою, після тривалих обговорень, народні обранці проголосували за прийняття бюджету і перейшли до розгляду низки земельних питань.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 лютого 2014, 19:16 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації