Вхід | Реєстрація

У Кобеляках відбувся мітинг до 25-річниці виведення військ з Афганістану

У Кобеляках відбувся мітинг до 25-річниці виведення військ з Афганістану

15 лютого виповнилося 25 років з того часу, як завершилося виведення військ Радянської Армії з Демократичної Республіки Афганістан. Ця чужа війна, яка забрала життя тисяч українців, кровоточить в пам'яті людей і до сьогодні.

15 лютого у Кобеляках відбувся мітинг з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та Дня виведення військ з Афганістану. Близько ста кобелячан пройшли колоною по центральній вулиці міста до Меморіалу пам’яті загиблим воїнам-інтернаціоналістам. Серед присутніх були воїни-афганці, їхні рідні, представники влади та громадськості.

Голова Кобеляцької райдержадміністрації Анатолій Таранушич у своєму виступі нагадав присутнім, що більше трьох тисяч українців так і не повернулися додому після війни в Афганістані. З них — 81 солдат житель нашої області, і п’ятеро — вихідці з Кобеляцького району.

Також голова РДА розповів, що 2014 рік в Україні оголошений Роком учасників бойових дій на території інших держав. Тому він припустив, що цього року для воїнів-інтернаціоналістів будуть від держави відповідні фінансові надходження.

— Сьогодні ми намагаємося робити все для того, аби підтримати колишніх солдатів, які пройшли через афганську війну. У минулому році інвалід війни Юрій Богомаз з села Радянське отримав новий автомобіль. Ще вдалося зробити капітальний ремонт в будинку, де сьогодні проживає сім'я загиблого під час війни Юрія Покотила. Та звичайно, це ніколи не поверне тих, хто загинув або був покалічений в Афгані, — сказав Анатолій Олексійович.

Далі з промовою виступив голова районної спілки воїнів-інтернаціоналістів Володимир Дрига. А від імені батьків, чиї діти пройшли через афганську війну, слово взяв Іван Телятник. Він висловив співчуття всім батькам, чиї діти втратили своє життя в Афганістані.

Насамкінець мітингу тих, хто загинув у "гарячих точках" вшанували хвилиною мовчання. Після чого всі мали змогу покласти квіти до Меморіалу пам'яті загиблим воїнам-інтернаціоналістам.


Автор: Наш кор.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 лютого 2014, 14:04 | Кобеляки | Суспільство
1. Гість / 15 лютого 2014, 21:08
Союз програв Америці войну в Афгані,а через год Америка і Союз розвалила.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації