Вхід | Реєстрація

Два дні — дві крадіжки

У Кобеляцькому райвідділі міліції нам розповіли про події, які трапились у районі протягом минулих вихідних.

 

Доки власники на роботі — злодії в їхній хаті

Виконуючий обов’язки начальника Кобеляцького райвідділу міліції Володимир Голтвянський розповів, що перша крадіжка сталася в п’ятницю. Цього дня господарі одного з приватних будинків із восьмої ранку до полудня були на роботі. Коли повернулися додому, то з’ясували, що їх обікрали. І головне, що крадії забрали лише золоті прикраси. Жодну з інших речей, таких як побутова техніка, вони з собою не взяли. Власники будинку одразу ж викликали міліцію. Правоохоронці встановили, що крадіїв, орієнтовно, було двоє. Вони проникли в приміщення через пластикове вікно. До речі, як стверджують працівники райвідділу, воно було відчинене без суттєвих пошкоджень. Та й слідів злочинці залишили не багато. Проте деякі відбитки працівники райвідділу таки знайшли. Наразі проводиться досудове слідство за статтею 185 ч. 3 Кримінального Кодексу України. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі строком від трьох до шести років.

З огляду на цю подію Володимир Голтвянський попрохав усіх жителів району не впускати у свій будинок сторонніх осіб.

— Також варто ретельно перевіряти документи в людей, які представляються контролерами. Адже не завжди вони ними являються. Доки фальшиві контролери нібито звіряють показники вашого лічильника, паралельно вони придивляються, що у вас можна винести з хати. За минулий рік було здійснено десять таких крадіжок, — сказав Голтвянський.

 

Обікрали магазин і помили після себе підлогу

Інша подія трапилась у ніч із п’ятниці на суботу в селі Дашківка. Правоохоронці розповіли, що крадії зірвали замок із сільського магазину і вкрали товар на загальну суму близько десяти тисяч гривень. У Кобеляцькому райвідділі нам розповіли, що крадіями орієнтовно було двоє-троє людей. Та свідків, які б могли допомогти впізнати крадіїв, не знайшлося. Та що найцікавіше, після того, як злодії винесли вкрадене, вони ретельно вимили після себе підлогу за допомогою швабри, що була в магазині, та протерли всі вітрини. До того ж забрали з собою вхідний килимок, аби зовсім не залишити після себе жодних слідів та доказів.

Наразі правоохоронцями проводиться досудове слідство за статтею 185 ч. 3 Кримінального Кодексу України.

Володимир Голтвянський зазначив, аби в магазині була хоч яка-небудь сигналізація, то злочинці б, імовірно, не проникли туди.

— Не обов’язково ставити дорогі системи захисту, — каже він. — Можна встановити звичайну недорогу звукову сигналізацію, яка в разі проникнення сторонніх осіб у приміщення просто видає гучні звуки. У такому випадку або сусіди почують і викличуть міліцію, або ж злодії самі злякаються і втечуть з місця події.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 лютого 2014, 13:23 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації