Вхід | Реєстрація

Кобелячани починають купляти посадкову картоплю

Цікаво, що високі ціни на овочі одночасно лякають і продавців, і покупців.

Хоча на календарі ще лютий, але погодні умови, котрі склалися нині в Україні, є більш типовими для другої половини березня. Можливо, саме через це городники-аматори починають потихеньку цікавитись і купляти картоплю для весняної посадки. Ще один фактор, який підганяє людей, — постійно зростаючі ціни на всі, без винятку, овочі. Про те, що картопля у 2012-2013-му роках поб’є ціновий рекорд, фермери та перекупники попереджали ще восени. Схоже, що їх прогноз збувається. У всякому разі, зараз за найдешевшу посадкову картоплю на кобеляцькому ринку продавці правлять 6 гривень. Бульби більшого розміру коштують від 6.40 до 7.50.

Водночас самі продавці овочів розповідають, що жвавою торгівлю назвати важко. Саме тому вони пробують продавати свій крам не лише в середині ринку, а й у інших місцях. Зокрема, уже кілька днів підприємці торгують картоплею на місці, відведеному для цього міською владою. Раніше там пробували працювати лише продавці кавунів. Бізнесмен, який продає картоплю, розповів: «Так, «містове», як і обіцяли міські посадовці, тут не беруть. Хоча мушу визнати, що в ринку торгується ліпше. Про нове місце люди не дуже знають. Але ті, хто купує картоплю, стверджують, що тут їм краще, бо немає тисняви та є де машину поставити».

Покупці картоплі скаржаться на високі ціни. Одна жінка зізналась: «Це ж відер 5-10 картоплі потрібно купити, аби поміняти насіння. А одна цеберка 40-50 гривень коштує».

Чи буде картопля дорожчати й надалі, зараз ніхто прогнозувати не береться.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 лютого 2014, 09:18 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації