Вхід | Реєстрація

Новосанжарські діти роблять шедеври із простих речей

Новосанжарські діти роблять шедеври із простих речей

Що можна зробити із пластикової трубочки для соку? А із використаного скотчу? А із кавових зерняток? Не уявляєте? Тоді вам варто прочитати цей матеріал.

Робити красу просто. Це не потребує великих фінансових затрат і надважких зусиль. Головне — мати фантазію та умілі руки. І ще, напевно, посидючість. Ми ж практично усі в дитинстві ліпили з пластиліну, випалювали на дошці чи вишивали хрестиком. Але непосидючість, як правило, заважала досягти якогось серйозного рівня.

А є частина дітей, які не обмежуються вправами із пластиліном і вирішують розвивати свої таланти далі. Такі йдуть і записуються до відповідних гуртків. У Нових Санжарах — до Новосанжарського БДЮТу. Звичайно, не кожен із вихованців із часом почне власними руками робити шедеври. Але тут вони принаймні можуть спробувати.

Найбільш вишукані та оригінальні вироби виготовляють, як правило, з простих речей, які ми використовуємо в побуті. Пластикові пляшки, горщечки з-під квітів, трубочки для соку, нитки з мішковини — такі нібито нічим не визначні матеріали, оброблені та складені в одне ціле руками талановитих дітей, стають справжніми шедеврами. Для створення їх потрібні лише фантазія й умілі руки.

— Зараз дуже модний такий напрямок, як хенд-мейд. Тобто речі, які ти можеш зробити власними руками. Разом з моїми вихованцями ми створюємо різні вироби з простих предметів. Виходять вони красивими і оригінальними. Ідеї, якщо чесно, придумую я, а вони допомагають їх втілити, — розповідає керівнику гуртка «Умілі ручки» Аня Бабенко. — При цьому кожна дитина займається тим, чим їй найбільше подобається. Хтось — бісером, хтось — папером, хтось — чимось іншим.

Результат роботи Аня Бабенко демонструє наочно. На столі перед нею стоїть креативний велосипед, який водночас слугує і декоративною прикрасою і вазончиком для квітів. Його можна використовувати також і як скарбничку для прикрас. Зроблений велосипедик із простих і доступних кожному речей. Кермо, основу і колеса діти виготовили із трубочок для пиття соку, просто обмотавши їх ниткою з мішковини. Диски коліщат — із вирізаних кружалець картону, підставку, у якій стоять квіти, — із використаного скотчу. Цей велосипед, який разом із керівником зробила 13-річна Владислава Каблукова, разом з іншими виробами представлятиме Нові Санжари на виставці дитячої творчості «Країна юних майстрів», який днями пройде на базі Полтавського обласного центру естетичного виховання.

— Наші роботи там високо оцінюють. Деякі дитячі шедеври… так і не повертаються з виставок! — посміхається директор Новосанжарського БДЮТу Оксана Трохимчук.

Одним із таких кандидатів на «неповернення» є «Ніжне сердечко», яке виготовила 12-річна Юлія Олешко. На «серце» пішли картон, нитки та зерна кави. Вийшов такий собі шоколадний сувенір-прикраса.

Поруч із виробами вихованців «Умілих ручок» стоять роботи дітей з інших гуртків. «Райське гніздечко» із маленькими пташками, зроблене руками Владислави Гурби, яка є вихованкою Марії Левадної, керівника гуртка «Виготовлення сувенірів». Її ж вихованка, але вже із іншого гуртка, «Паперопластики», — Анастасія Деркач виготовила вишуканий квітковий вазон із трояндами.

У Полтаві такі роботи напевно оцінять. І, цілком можливо, деякі залишать собі. А от у Нових Санжарах значна частина людей навіть не знає, що за білими стінами БДЮТу, зовсім поруч із центральним ринком, талановиті діти виготовляють своїми руками справжні шедеври. Можливо, є сенс іноді думати не лише про звичні щоденні потреби, а й про красу, яку так легко зробити власними руками із, здавлося б, зовсім некрасивих речей.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 лютого 2014, 08:56 | Нові Cанжари | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації