Вхід | Реєстрація

Кобелячани вимагали скинути діючу владу

Кобелячани вимагали скинути діючу владу

21 лютого в Кобеляках біля пам’ятника Тарасу Шевченку відбувся траурний мітинг, на якому вшанували пам’ять загиблих у збройних протистояннях на Майдані.

Інформація про те, що в місті має відбутися мітинг, з’явилася у соціальних мережах напередодні. І багато кобелячан одразу ж схвально відгукнулись на це повідомлення. Дехто навіть цікавився, чи акція буде «мирною», і запитував, чи брати з собою якісь піротехнічні засоби.

21 лютого, 12:00. До пам’ятника Тарасу Шевченку масово сходяться люди. Хтось несе в руках державний прапор, із пов’язаною на ньому жалобною чорною стрічкою, хтось — квіти. Партійної символіки зовсім мало. Декілька чоловіків біля підніжжя пам’ятника розставляють принесені кобелячанами лампадки і запалюють їх. Ще там можна побачити фото загиблих активістів під час збройних сутичок у столиці. Загалом у центрі міста збирається понад триста людей. Більшість із них вітаються словами «Слава Україні!». На що у відповідь чується «Героям слава!».

Через деякий час на мітинг приходить група молодих людей. Вони тримають у руках синьо-жовті кульки та державні прапори. На обличчях декого з них також можна побачити державну символіку.

Через дорогу за мітингом спостерігають декілька правоохоронців на чолі з виконуючим обов’язки начальника Кобеляцького райвідділу Володимиром Голтвянським.

Траурний мітинг розпочинається під Гімн України. Після чого отці Василь Сверлович та Михайло Куцик проводять панахиду за загиблими в збройних протистояннях.

Ведучий мітингу Дмитро Омельяненко оголошує, що всі бажаючі можуть пожертвувати якісь кошти на допомогу учасникам Майдану в Києві або сім’ям загиблих і показує на скриньку, куди потрібно вкидати гроші. Одразу ж кобелячани підходять до неї та вишиковуються в довгу чергу. Хтось кидає двісті гривень, хтось — п’ятсот, а хто — десять. Зрештою, в скриньці нараховують 12 тисяч 540 гривень. Дмитро Омельяненко обіцяє передати зібрані кошти за призначенням.

Далі для виступу починають запрошувати всіх бажаючих. Керівник районної організації партії «УДАР» та депутат районної ради Ганна Кабак спершу дякує всім жителям району за матеріальну та моральну допомогу учасникам Майдану. Вона стверджує, що наші земляки неодноразово передавали гроші, їжу та навіть власні вірші. Також додала, що в столиці присутні і кобелячани, які поїхали туди працювати волонтерами. Ще Ганна Кабак у своєму виступі заявляє про те, що багатьох людей, які їздять до Києва, залякують.

— Хочу запитати в пана Голтвянського, чому наш дільничний протягом двох останніх місяців так активно цікавиться, де я буваю. На моє запитання, для чого йому ця інформація, міліціонер відповідає, що від нього це вимагає керівництво. Чому я повинна звітуватися, чи я їжджу до Києва, чи ні? Я не під слідством! — каже вона. — Ще я знаю, що прізвища всіх людей, які були на Майдані, існують у ваших списках. Щоправда, не знаю, для чого. Може, щоб пізніше нас нагородити орденами? — каже з посмішкою активістка. — Але хочу вас запевнити, що ми їздили, їздимо та будемо їздити до Києва!

Далі Ганна Кабак розповідає, що після зібрання з частиною депутатського корпусу райради було прийняте спільне рішення написати звернення до голови Юрія Тагадюка. У ньому йдеться про скликання позачергової сесії районної ради. Та додає, що для цього потрібно зібрати хоча б дев’ятнадцять підписів народних обранців.

— На цій сесії ми обов’язково піднімемо питання про вихід із Партії Регіонів усіх депутатів районної ради або ж про саморозпуск, — додала Ганна Кабак.

Учасники мітингу приймають резолюцію і вимогу до народних обранців негайно скликати позачергову сесію. Присутні на траурі депутати районної ради, у тому числі і регіонал Микола Сердюк, одразу ставлять свої підписи під відповідним зверненням.

Раптом із натовпу Іван Терновий витягує співробітника апарату райдержадміністрації Анатолія Кучеренка. І говорить, що саме він відправляв автобуси з кобеляцькими бюджетниками на провладний мітинг у Києві. Люди починають скандувати «Ганьба!». Хтось із натовпу вигукує: «На коліна його!». Хто кричить: «Під суд!». Ще дехто просить назвати поіменно кожного, хто був причетний до відправлення людей на провладні мітинги. Та Ганна Кабак одразу ж зупиняє всіх. І просить вести себе більш стримано. Тому Анатолія Кучеренка відпускають.

Далі до присутніх говорить перший заступник голови районної ради Василь Мирошнеченко. Він досить активно виступає проти дій чинної влади. Називає «регіоналів» «перефарбованими комуністами», тим самим пропонує заборонити на території району ці дві партії. Ще один депутат районної ради Микола Жук запевняє всіх, що (цитуємо — ред.): «Революція в Кобеляках буде культурною. Ми не будемо трощити вікна в адміністрації!»

— Та чого ж? А може й будемо! — вигукує одна жінка похилого віку.

А Володимир Стрюк у своєму виступі спершу пропонує вшанувати хвилиною мовчання пам’ять про загиблих активістів. А далі просить керівництво міста та району піти у відставку. Володимир Білоусько пропонує всім членам Партії Регіонів скласти партійні квитки та вибачитись перед усім народом. До речі, усі подібні заклики присутні вітають, аплодують та час від часу вигукують «Ганьба!» або «Банду — геть!».

Після виступів усіх бажаючих депутати районної ради очолюють колону з учасників мітингу і вирушають до адміністративної будівлі, у якій розташовані районні адміністрація та рада. Вони мають на меті передати Юрію Тагадюку вимогу про скликання позачергової сесії.

Підійшовши до парадних дверей, мітингувальники виявляють, що ті замкнуті на ключ. Декілька депутатів починають стукати в двері. Та до них ніхто не виходить.

— Подивіться, у робочий час депутатів на роботу не пускають! — вигукнув один із народних обранців.

Тим часом декілька депутатів та учасників мітингу забігають у двір районної ради, де знаходиться ще один вхід. Якраз перед їх появою чоловік похилого віку намагається закрити і ті двері, але мітингувальники не дають цього зробити і заходять у приміщення. Після цього вони розблоковують і парадний вхід.

Та трощити двері і вікна в приміщенні ніхто не став. Усередину будівлі заходить лише частина депутатів. Одразу ж вони прямують до кабінету Юрія Тагадюка. Та, як виявилось, його на робочому місці не було. Двері кабінету були зачинені.

Натомість у коридорі знаходився голова райдержадміністрації Анатолій Таранушич. Анатолій Олексійович виходить на ґанок і виступає перед учасниками мітингу. Він запрошує всіх бажаючих зайти всередину будівлі і додає, що міліції там немає.

Голова РДА говорить, що він відмежовується від подій у Києві та дій чинної влади. Зокрема заявляє, що напередодні прийняв рішення вийти з лав Партії Регіонів. І додає, що про це він оголосив вранці на нараді сільгоспвиробників району. Та дехто ще пропонує привселюдно спалити партійний квиток і портрет чинного на той момент президента.

Далі учасники мітингу знову повертаються до пам’ятника Тарасу Шевченку. Домовляються про подальші дії. Спочатку пропонують зібратися через декілька годин. Та зрештою вирішують провести наступний мітинг за декілька днів, у неділю.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 лютого 2014, 14:35 | Кобеляки | Суспільство


1. Гість / 23 лютого 2014, 16:34
А Сердюка потягати слабо?Він теж не в захваті від зміни влади.Можливо,з мільйонів дав мільйон жертвам Майдану.Слава Україні!!!
2. Гість / 23 лютого 2014, 17:22
Продажнішого ніж Сердюк немає.Людям у яких він забрав землю зДобробутом попалив посіви гербіцидом.Це ж якою гнидою треба бути,щоб знищити урожай.Який же ти після цього хлібороб!!!Ігоре Миколаєвичу Філоненко,ви знаєте про цей кричущий факт!
3. Гість / 23 лютого 2014, 18:54
Свадьба в Малиновке)))
4. дивлюся фото / 23 лютого 2014, 19:50
На одному бачу Ніна ( яка з "ушла с большого секса в політику"- її слова) рядом з Решетилом. Колись на цьому самому місці вона кричала - "Решетила геть" ( Бо пяний у Будинку культури наводив порядки.) Далі Аня Кабака, стукає у двері, щоб розповісти про свій бізнес і будівництво маєтку на Чорному морі ... далі розмальовані діти ... Хана. Куди йдемо. І за ким. Одведи й спаси!!!
5. Гість / 23 лютого 2014, 20:56
Антонов,Копилець,Омельяненко,прості рєбята,як кажуть"от сохи",трудяги,всі в піні від роботи.А ще намагаються на путь праведний народ направити.Дійсно,одведи й спаси від таких трутнів!!!
6. Гість / 23 лютого 2014, 21:14
Главарю шайки «Свобода» Тягнибоку от участника

войны, открытое письмо.

Нацик, здравствуй, здравствуй и живи!

Кричи с трибуны: "Слава Украине".

Навеки слава ей за храмы на крови,

За Киев, возрожденный из руины.

Да, только ты-то, гнида, тут при чем?!

Ты в 43-м в спину мне стрелял.

Был полицаем, волком, палачом,

Перед немецким псом хвостом вилял.

Когда в окопах, в лужах сентября

Я воду пил наполовину с кровью,

Я погибал за то, чтобы заря взошла

Свечой святой у изголовья.

Я выжил, без руки ли, без ноги

Вернулся в свой полуголодный город,

Чтоб строить памятники и дома другим:

Друзьям, кумирам - всем, кто сердцу дорог.

Ты там тогда, на родине твоей,

(Бог ей простит за грех, тебя рожая)

Плодил себе подобных упырей,

Им ненависть к Отечеству внушая.

Как ты посмел теперь, не сняв сапог,

В мой Храм войти без праведной молитвы!

Мой город свят уж тем, что он - мой БОГ!

Он милостив, и он не жаждет битвы.

Но ты посмел наказывать вандалам

На мой алтарь цеплять свои иконы!

Ты осквернил мой Храм своим «майданом»,

А значит, ты – «ублюдок вне закона»!

А значит, свят и праведный мой гнев!

Мне Киев - Бог. Мне Родина - Богиня!

Народ решил: гореть тебе в огне...

Ублюдок... Предал ты Украину!!!
7. Чудо Юдо / 23 лютого 2014, 21:40
2. Гість пише:
«Продажнішого ніж Сердюк немає.Людям у яких він забрав землю зДобробутом попалив посіви гербіцидом.»

Якщо він палив гербіцидом посіви, то це було коли? Рік назад. Або майже рік. То де ж ви рік були, чому саме зараз так кричите про це?
8. Гість / 23 лютого 2014, 21:40
4. дивлюся фото пише:
«Далі Аня Кабака, стукає у двері, щоб розповісти про свій бізнес і будівництво маєтку на Чорному морі »
Та вона ж перша в черзі на крісло Таранушича.
Копелець-молодший недоумок теж там (мабуть папа послав, пасинок якого їздив постійно з Полтави до Києва тітушкою)
9. Гість / 23 лютого 2014, 21:42
Ант.,Коп.,Омел.-святі на фоні Хлібороба.Меценат за рахунок Тозу,задарював на заходах.А зараз за копійку вмре,бо-кревна.Спалити урожай?Далі нікуди.Гроші за посаду зажме!
10. Гість / 23 лютого 2014, 21:51
Не можу це все дивитися ічитати."опозиціонери" де ви були місяць тиждень назад. жодного мітингу,жодної розяснювальної роботи.Одна жіночка пенсіонерка з с.Сухинівка моталася та робила спроби хоч якось розворушити Терн. Ант. та Ніну. Навіть не знали куди кошти здати на майдан, а тепер повилазили Решетила. Жукови та якісь Кабаки. Розвалить усе що будував Таранушич
11. Патріот / 24 лютого 2014, 09:22
Да, только ты-то, гнида, тут при чем?!

Ты в 43-м в спину мне стрелял.

Был полицаем, волком, палачом,

Перед немецким псом хвостом вилял.

Когда в окопах, в лужах сентября

Я воду пил наполовину с кровью,

Я погибал за то, чтобы заря взошла

Свечой святой у изголовья.

Я выжил, без руки ли, без ноги

Вернулся в свой полуголодный город,

Чтоб строить памятники и дома другим:

Друзьям, кумирам - всем, кто сердцу дорог.

Ты там тогда, на родине твоей,

(Бог ей простит за грех, тебя рожая)

Плодил себе подобных упырей,

Им ненависть к Отечеству внушая.
____________________________________
Вурдалаки полонять наш край, кобелячани, а ви, догідливо повискуючи та виляючи хвостами, віддаєте їм свою землю, свою батьківщину, відвойовану життями наших батьків та дідів! Віддаєтесь, як обдовбані шлюхи, тим, хто стріляв ваших предків, тим,хто одвічно міряв вас живою вагою, тим,хто мріяв про ваші розкішні землі! Але пам*ятайте, п*тикопійчані манкурти, продажні народи щезають назавжди з лиця землі. Пам*ятайте, фашистсько-бандерівські прихвостні, вас чекає справедлива і невідворотня кара!Будьте прокляті!
12. кобелячанин / 24 лютого 2014, 09:42
Які ж безмозглі іноді бувають люди? Шо за словесний понос що за ахінея. Леніна зняли це добре. Зняли по варварськи це погано. Приймав участь і вів себе як варвар кулічковський це погано. Завалили стеллу це погано. Бо стелла не ідол. Позбуватися ідолопоклонства обовязково треба бо не побудуєш майбутнього. До влади (не дай Боже) допускати таких як Ясинська, Терновий, Кулічковський, Копелець, Таренін, Шкарбан, Решетило, Лещук та інші список можете продовжити бо всіх і не згадаю.
А щоб цього не сталося у вас люди добрі є все, головне що вам цей шанс, змінити щось на краще, своєю кровю здобула "небесна сотня" Вічна їм память і слава героям.
При бажання можете і Таранушича повернути чи залишити. Просто треба кожну людину оцінювати по її справах, діях. Що робив, як вчиняв, чи має совість, а не те під яким він прапором сидів.
13. Гість / 24 лютого 2014, 10:45
Таранушича зоставити?Який поставив собі мету-засрати весь кобеляцький край свинюшниками?
14. Патріот / 24 лютого 2014, 10:58
12. кобелячанин пише:
«Позбуватися ідолопоклонства обовязково треба бо не побудуєш майбутнього. »


Ага, добре пам*ятаю, як "кормильцы всего Союза" свого часу раділи "самостійності"! За 20 років до@уя набудували і нагодувались, і населення України "побільшало" на 7 млн. А медицину та освіту на який недосяжний рівень підняли! А скількох пацанів положили, щоб одних свинорилих відтягти від корита заради інших таких же! З таким хазяйнуванням, дорогі земляки, ви скоро дотрахаєтесь до мишей.
15. Владислав / 24 лютого 2014, 15:04
Успокойтесь, сегодня не 2004 год и портфели и должности раздавать не будут. Сейчас все неудачники и безсовестные пытаются воспользоваться волной протеста. Наша задача предложить и избрать адекватных чиновников нам этот шанс подарил Майдан. Непросрите этот шанс. Хотя я думаю вам просто не позволят просрать здравомыслящие люди поддержавшие активистов. Слава Украине! Героям слава!
16. Комсомолець / 24 лютого 2014, 22:37
А що зробив своіми руцями і заробив месія спаситель району Таранушич..Тато покійний з Моргуном зробили вдалий старт.Перший в комсомолі потім кумівство вігідне..В 90-х пересидів в Чернявського а разом і Лісного по бізнесу кинув.Інкубатор стирив.Потім Удав зняв людину яка щось робила і зробила для району поставив курячого магната на должность.і керувалось до 2004р коли Петро Маник з Тагадюком регіони в важких умовах створювали Толя прохладцем.нос по ветру.Ну а в 10р.Удав Маник Тагадюк Толі владу на тарелочке і хазяйнуй...А в на сьогодні маєм від хазяйнування врайоні вбиті Добробутом дороги роздерибанені землі даже луки.закриті школи саме більше в області.розбита
17. Комсомолець / 24 лютого 2014, 22:47
медицина в районі роздерибанені берега і охотугоддя в районі без Толі прибиральницею нпа роботу не встроішся а продані землі за откати і на підставних і т д і т.п.ну то прокурор розбереться.І ще багато чого.В ітоге нада поставить памятник да і місто освободилось...
18. Комсомолець / 24 лютого 2014, 22:58
Да аще істория з курниками-в опозхиціі поки був не пускав а при власті пожалуста стройте дарма що воня стройте..а нещасних чиновників та сільських голів клонив в регіони як... та що балакати.Ставте Тпрпнушича ...Я б на його місці заткнувся лише ізза того що з ригіонах був які людей вбили на майдані...А ви вже Толю пророкуеете..Господи побійтесь Бога.
19. Гість / 24 лютого 2014, 23:59
На Кабак Антонову Струку і т д світ клином не зійшовсь.Є ще порядні і вчителі підпримці та і в адміністраціі є молодь достойна хоча Таранушич і запхнув іх в регіони.Його ера пройшла..На вибори.Перемагай.хоча як люстрацію пройде
20. Тамара / 25 лютого 2014, 21:57
Кабак - найкраща. Вона не била себе вгруди і не кричала, що хороша. А мовчки, регулярно їздила на Майдан і людей возила. А де була "Батьківщина" з тією клушою Ясинською та секс-бомбою Шевченчихою ? А зараз уже бігом ділять владу. Гавнюки.
21. Гість / 25 лютого 2014, 22:42
20.Тамара
«Кабак - найкраща»

20.Тамара
«клушою Ясинською та секс-бомбою Шевченчихою »
-"політичне" протистояння базарних баб.
22. гость / 25 лютого 2014, 23:15
ОЛЕГ БОРИСОВИЧ,бери вожжи в свои руки и в кресло
23. Патріот / 27 лютого 2014, 08:22
Якби журналісти були чесними, то "друга найдревніша професія" не проіснувала би до наших днів. Журналісти також хочуть "ням-ням".
Читайте хоча б "Полеміку" та "Версии".
24. Герой / 27 лютого 2014, 09:32
32.Крамаренко Олег
«Є 2 ДОСТОЙНИХ КАНДИДАТИ НА ПОСАДУ ГОЛОВИ РДА Посилання на www.youtube.com

Слава Україні! Героям Слава! Оператор супер.Будеш у них прес-службою
25. Мир / 11 березня 2014, 21:30
Терновий Голова РДА. Куличковський заступник. Няйко спобує підсидіти обох.
26. гость / 12 березня 2014, 21:17
Батюшка-скурвился,сейчас гаишник.Анатолий Алексеевич возвращайтесь,всё равно ПР придёт к власти не позже 25мая.Пусть Хлеборобы и им подобные(пред...атели) выходят из подполья.Люстрация прошла,Вы чистый,а у них рыльца в пуху.
27. народ1111 / 12 березня 2014, 23:31
45.гость
«5. гость / сьогодні, 21:17 Вставити цитату
Батюшка-скурвился,сейчас гаишник.Анатолий Алексеевич возвращайтесь,всё равно ПР придёт к власти не позже 25мая.Пусть Хлеборобы и им подобные(пред...атели) выходят из подполья.Люстрация прошла,Вы чистый,а у них рыльца в пуху.»



Об1ясніть--що ВИ цим хотіли сказати---

Тернового -УЖЕ КОРОНУВАЛИ(НА ЯКИЙ ТЕРМІН ???)
28. 999ф / 12 березня 2014, 23:56
Господи, одних ворюг від "корита" ще не відігнали - другі вже на подходє, похлєщє папєрєдніков.
29. 4444ФФритрьт / 13 березня 2014, 00:25
48.999ф
«Господи, одних ворюг від "корита" ще не відігнали - другі вже на подходє, похлєщє папєрєдніков.»



ДЕ ВИ БАЧИТЕ ВОРЮГ--тут одні наро та золотодойобувники а ще ... словаря не вистачає
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації