Вхід | Реєстрація

Комунальники пікетували міськраду і казначейство

Комунальники пікетували міськраду і казначейство

Працівники комунального підприємства «Міська сервісна служба» уже два місяці не отримують заробітну плату.
У понеділок зранку міський голова Олександр Ісип зустрівся з комунальниками. Останні просили очільника міста, аби він допоміг вирішити проблему з виплатою їхньої заробітної плати за січень, оскільки до цього часу держказначейство не перерахувало кошти за виконані роботи з благоустрою міста на рахунок комунального підприємства. Олександр Ісип запевнив комунальників, що платіжна відомість уже протягом двадцяти днів лежить на рахунку держказначейства. Натомість він пообіцяв, що докладе всіх зусиль для якнайшвидшого вирішення цієї проблеми. Комунальники, зі свого боку, пообіцяли наступний свій робочий день розпочати під стінами районного Управління державного казначейства і заблокувати роботу працівників цієї служби.

Уже ближче до вечора міський голова повідомив журналістів, що проблема працівників «Міської сервісної служби» буде вирішена частково. На ім’я керівника підприємства візьмуть тимчасову позичку в одному з банків на суму двадцять тисяч гривень. Та Олександр Ісип додав, що це дасть змогу виплатити працівникам комунальної служби лише половину заробітної плати за січень.

Позиція керівництва районного Управління державної казначейської служби Наталії Яценко прозвучала в понеділок під час апаратної наради. Виконуючий обов’язки голови Кобеляцької райдержадміністрації Микола Шабалтій задав їй одне лишень питання: «Коли будуть гроші?». Наталія Яценко розповіла, що напередодні, у неділю, спікер Верховної Ради України офіційно оголосив про відсутність коштів на єдиному казначейському рахунку. А ситуація в українській економіці, за словами того ж спікера, — критична.

— Оскільки районне управління казначейства не має інформації про стан єдиного рахунку, сказати, коли будуть гроші, я не можу. Тим паче, що фінансові надходження контролюються на центральному рівні. І органи казначейства не відповідають за наповнення рахунку. А тим більше не несуть відповідальності за зобов’язання і їх виконання, які взяті державою чи то розпорядниками бюджетних коштів, — відповіла Наталія Яценко.

P.S. Увечері вівторка телефоном із нами зв’язалася одна з працівниць сервісної служби. Жінка повідомила, що їхні зусилля не були витрачені даремно. Їм таки перерахували заробітну плату.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 лютого 2014, 17:49 | Кобеляки | Суспільство
1. Бувалий / 24 лютого 2014, 20:31
Хотілося б знати, чи смів ставити ще за недавніх часів Азарова Таранушич чи той же Шабалтій такі запитання казначейству, та ще й перед пресою? Не кажучи вже про те, щоб керівники комунальних підприємств підбурювали свої колективи до таких акцій. Може тоді таких проблем не було? А тепер що, посміливішали? Не хочу вихваляти Ісипа, але, здається, лише він пробував боротися з казначейством через прокуратуру. А всі решта тільки плакалися тихенько собі в жилетку, щоб, не дай боже, загальне невдоволення не викликати.
2. Патріот / 24 лютого 2014, 21:51
Даааа, несвідомі в Кобеляках комунальники! Якихось зарплат вимагають у той славетний час, коли на україні нарешті настало довгождане "світле майбутнє"! Ганьба! Замість затягнути славеня під портретом провідника через кожні пів години, роз@уячти пару монументів, не забуваючи при цьому повторювати мантру "хероям слава" думають про такі дрібниці як то: як би де потрудитися та чим дітей нагодувати і у що їх одягти. Ну що з них, меркантильних, взяти? Їх уже не знають, чим розважити та зайняти - і уламки леніна дозволили прибрати, і стелу рознесли, а вони своє - "Зарплату дайте, зарплату дайте...".
Звикайте, любі, до перманентного зеро.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації