Вхід | Реєстрація

Яка ціна в районі на воду?

Відповідь на це питання ми шукали у спеціалістів Кобеляцької райдержадміністрації.

Під час минулої апаратної наради адміністрації на одне з питань доповідала начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Марія Яцько. Вона озвучила, що на сьогоднішній день у районі працюють п’ять підприємств, які надають населенню послуги з водопостачання та водовідведення. Це Кобеляцьке комунальне підприємство «Водоканал», яке забезпечує водою жителів міста, підприємство «Полтававодоканал», що надає послуги з водовідведення, ПКС «Старт», яке забезпечує водою селище Білики, ГКП «Переволочанське» — село Світлогірське, КП «Бутенківське» — села Бережнівка, Котовське та Бутенки.

Після наради ми вирішили поцікавитися, які тарифи на водопостачання в районі і яким чином надходить вода до інших сіл. Адже, за статистичними даними, на Кобеляччині налічується 101 населений пункт, включаючи сам райцентр. І далеко не у всіх селах існують водогони.

Заступник голови райдержадміністрації Валерій Буряк розповів, що багато людей у районі користуються шахтними колодязями або приватними артезіанськими свердловинами. І сьогодні налічується понад десять тисяч шахтних колодязів.

— У деяких селах питання водопостачання взяли на себе фермерські господарства, які отримали всі дозвільні документи та утримують артсвердловини. А люди, які користуються цією водою, сплачують їм кошти за спожиту електроенергію. У деяких селах сільські ради передали водогони приватним підприємцям, як от у селах Ганжівка та Підгора. Справа в тому, що раніше функції водопостачання були покладені на сільські ради, — каже Валерій Буряк. — Сьогодні ж ці установи не мають права здійснювати господарську діяльність. Цим повинні займатися спеціалізовані підприємства: комунальні господарства або існуючі суб’єкти господарювання.

Із приводу тарифів, то у відділі містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації нам змогли озвучити лише ціни комунальних підприємств, які працюють у районі. Отож, у місті для населення тариф складає 6,04 гривні за кубічний метр води, у Біликах — 3,65 гривні, у Світлогірському — 3,60 гривні. Підприємство «Бутенківське» надає воду селам Бережнівка, Котовське та Бутенки за ціною 2,5 гривні за кубічний метр. Ці тарифи були затверджені Держцінінспекцією та виконкомами сільських рад.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 березня 2014, 09:25 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації