Вхід | Реєстрація

Що робить у Кобеляках Кулічковський?

Що робить у Кобеляках Кулічковський?

У нашому невеличкому містечку Кобеляки живуть працьовиті люди. Вони колись і збудували райцентр. Потім його руйнували в період громадянської та Великої Вітчизняної війни. Та відбудували його ті ж самі люди. Жителі райцентру, як і в усьому світі, живуть по-різному: хтось гірше, хтось краще, у кожного свої проблеми, радощі, незгоди та непорозуміння. Кобеляки є нашою маленькою Батьківщиною. Кожен, хто тут народився, пов’язаний із цим містом, як із матір’ю. Тому що все своє життя дитина зв’язана з ненькою невидимими вузами. І ми, жителі Кобеляк, навіки з’єднані з нашим містом, з нашими вулицями, будинками, парками, алеями, пам’ятниками. Це все — невід’ємна частинка кожного з нас. Тут проходило наше дитинство, тут ми робили перші кроки, переживали перші почуття, працювали та відпочивали на вулицях нашого затишного містечка.

Але Кобеляки — не місто-держава, не Монако, не Ватикан. Екзотичний райцентр знаходиться в екзотичній країні Україна. Можливо, ми б і хотіли знаходитись десь в більш вишуканій частині світу, та все це — вигадки. Україна сьогодні — далеко не РАЙ. Та й знаходиться вона не в кращому економічному і політичному становищі. Але, як кажуть священнослужителі, моліться, кайтеся, та й попадете колись у РАЙ. До чого я веду. Яке б становище не складалося в державі, та в Кобеляках стабільно трималося тихе і мирне життя. А ж доки Господь Бог не послав нам «політику», а разом із нею і «політика», попа Марківської церкви Дмитра Кулічковського. Прислала його Єпархія в ту церкву на службу Богові та людям. Послужив він у тому приході, «приходу» особливого не отримав. От подумав він і вирішив забезпечити собі «приход» у політиці. Забезпечував він його різними методами: то балотувався у Верховну Раду, то приходив у місцеві ради, щоб одержати землю та мати «приход». Люди в Кобеляках, дивлячись на його сан, ішли на зустріч. Навіть частину парку Богдана Хмельницького віддали під його новий «приход». Церква в парку стоїть недобудована, уся в боргах. Кулічковський розраховується відпусканням гріхів або «безкоштовно» відспівує. Нещодавно, це друкувалось у тижневику «ЕХО» і транслювалось по телебаченню, до отця Кулічковського таки прийшов «приход». «Приход» вийшов на славу: з пострілами, міліцією, телебаченням і «обезянником». Преподобний мало не застрелив керівника партії «Свобода» Івана Тернового, якого взяли в підтримку міліціонери, щоб угамувати святого отця. На деякий період Кулічковський угамувався. Потім Дмитро Романович пішов у наступ на райцентр. У Кобеляках, виявляється, з’явилися «злі демони», яких терміново треба поганяти. 23 лютого 2014 року, у День захисника Вітчизни та в державний день жалоби, святий отець вирішив поганяти в місті «бісів». І пішов він по райцентру. Почав преподобний із скульптур. Силою молитви святий отець одержав підтримку в деяких «віруючих» кобелячан і поганяв «демонів» у пам’ятнику Леніну та Стеллі героям громадянської війни 1919-1921 рр. Причому робив він це не кадилом і святою водою, а тросом і автокраном, який «ненароком» опинився на вулиці Касьяна, на якій, до речі, заборонений рух вантажівок! Нас і досі цікавлять питання, чому саме в ці пам’ятники вселилися «злі духи», як вони звідти виходили, яку шкоду спричиняли оточуючим, а особливо — Кулічковському?

Пояснимо причину свого невдоволення. Пам’ятна стелла займала почесне місце в Кобеляках неспроста. Це — вічна пам’ять про героїв, які загинули за краще життя. Це практично такі ж самі герої України 1919 року, як і «Небесна сотня» київського Майдану 2014 року. Тільки полягли вони за неньку Україну 95 років тому. Що тоді в авангарді йшли молоді хлопці, що тепер.

Тільки не видно було під кулями в Києві ні святого отця, ні його помічників. А пам’ятну стеллу, під яку клали квіти кобелячани протягом десятиліть і яка нагадувала про події, що не повинні повторитись, нещадно зламали. Як кажуть, ламати — не будувати. Та щось не дуже хочеться чекати від отця Дмитрія нових звершень на благо Кобеляк.


Автор: Олександр ВАРИЧ, Тетяна ПЕНЦКО, Любомир РІЗУН


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 лютого 2014, 12:46 | Кобеляки | Політика


1. гость / 28 лютого 2014, 14:50
За кошти громади купити будинок в м.Донецьк і хай ідеї МАЙДАНУ втілює на Сході
2. Гість / 1 березня 2014, 07:48
А вандалiзм не знати свою iсторiю ....
3. Гість / 1 березня 2014, 12:26
Не місце Кулічковському серед нас. Ліщинівський інтернат за ним плаче.
4. Мама / 24 квітня 2015, 15:33
Сьогодні в Кобеляках вшановували в РЦКД учасників АТО. Гарний захід. Два висновки: 1) За 10 років війни в Афганістані загинуло 5 кобеляччан,за рік війни на Донбасі загинуло 6 земляків. Вічна Їм память!!! Але жертви досить значні, і більші в рази чим у попередніх війнах. 2) Серед чоловіків, які були в залі і яких вітали зі щасливим для них поверненням, не побачила жодного обличчя тих кобеляччан, які взимку та весною 2014 року валяли памятники,кричали "москаляку на гілляку", руйнували мир, спокій та стабільність. Всі атовці це робітничо-селянський люд!
5. Маххаммед огли бей / 24 квітня 2015, 17:09
13.Мама
«не побачила жодного обличчя тих кобеляччан, які взимку та весною 2014 року валяли памятники,кричали "москаляку на гілляку", руйнували мир, спокій та стабільність. Всі атовці це робітничо-селянський люд!»

Ті що валяли і кричали не такі ж дурні, як "робітничо-селянський люд", який і досі не воторопа як його розводять і змушують вбивати своїх же співвітчизників. При цьомц вважаючи що вони щось від когось там захищають. Якби розуміли, то ніхто б і непішов на те шоу-вшанування.
6. Гість 39 / 24 квітня 2015, 17:17
13.Мама
«Вічна Їм память!!! Але жертви досить значні, і більші в рази чим у попередніх війнах.»

Після того, як найняті сценаристами снайпери почали відстріл «небесної сотні» Яйценюк кричав на Майдані: «Людей убивають за те, що вони хочуть вільно жити, вільно розмовляти і вільно посміхатися в своїй країні». Повірили, от тепер і посміхайтеся.
7. traktorist / 24 квітня 2015, 18:25
13.Мама
« Всі атовці це робітничо-селянський люд!»

Що ж,це їхній особистий вибір.Хто не захотів,той на цю,так звану війну не пішов.Так що вибір завжди є,а там Бог розсудить,хто правий.І приказка що вони "не ведают,что творят" не спрацює,я впевнений.
8. Маххаммед огли бей / 24 квітня 2015, 18:52

Коментар видалено за порушення пункту 2.5, 2.9 Правил користування сайтом
9. ученик шофьора / 24 квітня 2015, 19:28

Коментар видалено за порушення пункту 2.3, 2.9 Правил користування сайтом
10. resist / 24 квітня 2015, 19:44
"Це — вічна пам’ять про героїв, які загинули за краще життя. Це практично такі ж самі герої України 1919 року, як і «Небесна сотня» київського Майдану 2014 року." I хто з трьох журналюг написав цю фразу.... Комсомольцi займались ЕКСПОПРIАЦIЕЮ,заходили в будинки i заберали все що хотiли. Так де паралель?" -
+1!
11. Махоммед / 25 квітня 2015, 21:52

Коментар видалено за порушення пункту 2.5 Правил користування сайтом
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації