Вхід | Реєстрація

Кобеляцький район із насінням

Кобеляцький район із насінням

Що стосується озимого клину, то восени 2013 року під урожай 2014-го було посіяно озимих на площі 12660 гектарів та висіяно насіння 2997 тонн, яке відповідає вимогам нормативних документів. Насіннєвих ділянок відведено на площі 1124 гектари, на них висіяно базового насіння 126,3 тонни, а також сертифікованого 131,2 тонни. Усі площі обстежено. Вони знаходяться в доброму стані.
У Державну інспекцію сільського господарства в Кобеляцькому районі станом на 14 лютого було здано на життєздатність моноліти озимої пшениці з шести виробничих підрозділів ТОВ АФ «Добробут», обстежено 25 ділянок на площі 1621,08 гектара. Обстеження показали, що озима пшениця знаходиться у доброму стані з показниками 90-98% схожості. Це свідчить, що небезпеки загибелі озимих немає.

Не можемо не згадати і ярі культури. Станом на 17 лютого в ДІСГ у Кобеляцькому районі надійшло 1037 тонн насіння ярих культур, при потребі 690 тонн. Крім того, сої перевірено 725 тонн, при потребі 600 тонн; кукурудзи 2804 тонни, при потребі 400 тонн. Усе насіння — кондиційне. Вироблено насіннєвими господарствами нашого району, тобто, просертифіковано, насіння кукурудзи масою 2320 тонн, реалізовано 1100 тонн урожаю 2013 року, у тому числі експортовано в Росію 605 тонн. Також на зберіганні у ДПЗК Філія Кобеляцький КХП знаходиться кукурудза минулих років масою 330 тонн. Вона перевірена та супроводжується необхідними документами про якість насіння.

Зараз розпочинаємо роботу з овочівниками, які постійно займаються реалізацією насіння, здають залишки минулих років на перевірку та документи на насіння, яке завозять.


Автор: Світлана Нестеренко, державний інспектор, головний спеціаліст Управління контролю якості насіння та садивного матеріалу Державної інспекції сільського господарства в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 березня 2014, 09:02 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації