Вхід | Реєстрація

Будівництво свердловини №120 Мехедівсько—Голотовщинського родовища

Заява
про екологічні наслідки будівництва
Свердловини №120 Мехедівського-Голотовщинського родовища.


Будівництво свердловини №120 Мехедівсько—Голотовщинського родовища в Лохвицькому районі Полтавської області буде здійснюватись на основі РП № 33,08/7 ПЗ “робочий проект на будівництво свердловини №120 Мехедівсько—Голотовщинського родовища”.
Місцеві органи самоврядування разом з землекористувачем, органами охорони природного середовища та охорони здоров'я погодили вибір земельної ділянки під будівництво вище вказаної свердловини загальною площею 3,4га. Вилучення земельної ділянки буде проводитись згідно угоди про тимчасове використання земельної ділянки терміном на 11 місяців. Після закінчення будівництва свердловини площа бурового майданчику підлягає технічній та біологічній рекультивації .
При будівництві свердловини порушується верхній шар ґрунту, який знімається на глибину родючого шару 0,5 м., та складається у кагати, а після закінчення будівництва повертається на попереднє місце, з метаю захисту від забруднення.
При бурінні будуть використовуватися хімреагенти і речовини 3 та 4 класу небезпеки, бурові відходи, що включають ці речовини, згідно розрахунку класу токсичності, відносяться до 4 класу, небезпеки. Буріння свердловини буде вестися буровою установкою LTI—2000 на дизель—електричному приводі. Паровий котел буде забезпечувати теплом привишкові споруди, повітронагрівач (калорифер) житлові будівлі. Забруднення атмосферного повітря на території бурової відбувається за рахунок викидів шкідливих речовин при роботі двигунів внутрішнього згорання (ДВЗ).
За результатами розрахунків розсіювання концентрації шкідливих речовин в приземному шарі атмосфери, який проводився програмним комплексом “ЕОЛ 2000”, об'єм шкідливих викидів буде не значним, згідно нормативів гранично допустимих концентрацій викидів, тому помітних локальних змін атмосфери, характерних для промислових підприємств і автомагістралей, в районі проведення бурових робіт не виникне.
Підібраний варіант будівництва свердловини з використанням амбарів передбачає комплекс природоохоронних заходів по виключенню негативного впливу на навколишнє середовище.
Технологічний процес будівництва свердловини (вишко—монтажі роботи, буріння та випробування) не справляє шкідливих економічних наслідків на протязі всього циклу проводки свердловини.
Заподіяння екологічної шкоди можливе тільки при виникненні аварійної ситуації - відкритого фонтанування свердловини.
Забезпечення нормативного стану навколишнього середовища передбачає проведення заходів, які включають.
- зняття і складування в кагати родючого ґрунту, з метою зберігання його від забруднення;
- очищення та планування території;
- збирання та захоронення відходів буріння (твердих і напівтвердих )та БСВ у шламові амбри з
протифільтраційним екраном;
- вивезення БСВ на утилізацію;
- регенерація та зберігання бурового розчину;
- ізоляція розкритих прісних вод колоною - кондуктором з наступним цементуванням високоміцним тампонажним цементом;
- технічні рішення і заходи по застереженню виникнення газового фонтану.
- проведення контролю за станом обладнання і технічних засобів, з метою застереження забруднення навколишнього середовища .
В наслідок проведення комплексу технічних рішень і заходів, включаючи технічну і біологічну рекультивацію ділянки землі, в межах майданчика бурової, як підтверджує досвід будівництва свердловин, залишкові впливи не передбачаються.
Замовником та виконавцем робіт будуть виконані всі умови закладенні в робочому проекті відповідно з нормами та правилами охорони навколишнього середовища і вимагати екологічної безпеки на всіх етапах будівництва свердловини.
Всі необхідні для будівництва свердловини технічні, сировинні, фінансові, організаційні та інші засоби у замовника бурових робіт - Представництво “ Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед” наявні.
“Заява про екологічні наслідки при будівництві свердловини” , згідно ст. 34 Закону України “ Про екологічну експертизу”, повинна бути оголошена замовником через засоби масової інформації.

Автор: Представництво “Регал петролеум Корпорейшн Лімітед”, www.ezheliy.ucoz.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 січня 2010, 12:40 | Лохвиця |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації