Вхід | Реєстрація

Купити кожному російському солдату по балалайці

Купити кожному російському солдату по балалайці

Такою пропозицією один із депутатів спробував розважити колег під час позачергової сесії Кобеляцької міськради.
Такої кількості позачергових сесій напевне не знає історія місцевого самоврядування і Кобеляках і районі. Але, напевне, важко пригадати й періоди, які б зрівнялися із сучасним за рівнем напруги в суспільстві і в державі в цілому. Не стигли кобелячани хоча б спробувати осмислити революцію на Майдані, втечу громадянина Януковича, революційну вакханалію із поваленням пам’ятників, як виникла нова загроза. Загроза іноземної збройної інтервенції. Вона вже фактично відбулася в Криму і може поширитись на материкову Україну. І нехай Російська федерація де-юре не оголошувала війну Україні, мало хто сумнівається, що саме війська цієї держави зі зброєю в руках увійшли на чужу землю. Кримський сценарій розвитку подій один в один копіює те, що відбувалось в Абхазії, і те, що зробила фашистська Німеччина в Судетах.

Що й говорити, подібна подія сколихнула велику частину кобелячан. Одні із них (меншість), скориставшись ситуацією, розпочали несанкціоновану торгівлю на площі Перемоги, інші – вийшли на мітинги протесту проти російської окупації Криму. У принципі – теж знайома ситуація. У 1941-43 роках теж – одні боролися з окупантами, інші (меншість) стали поліцаями.

Крім двох мітингів о 8 та 12-ій годинах дня, у Кобеляках відбулася ще й позачергова сесія міськради, яку скликав міський голова Олександр Ісип. На сесію було винесено кілька питань. І головне з них – оцінка сучасної ситуації в державі після введення на територію України російських військ. Крім того, депутати запропонували виконуючому обов’язки начальника райвідділу внутрішніх справ Володимиру Голтвянському розповісти про ситуацію із забезпеченням в місті правопорядку. А депутат Володимир Рева звернувся до колег із проханням підтримати його депутатський запит щодо законності діяльності евакуаторів на штрафмайданчику у Кобеляках.

Відкрив сесію Олександр Ісип. Він розповів про перипетії мітингу. Хоча більшість депутатів на ньому теж були. Потім секретар міськради Сергій Галушко озвучив підготовлений текст звернення міських депутатів щодо ситуації в державі.
Потім почалося його обговорення. Всі, як один, виступаю засудили агресію з боку Росії і висловили стурбованість ситуацією, що склалося. Щоправда пропозиції щодо її врегулювання були різними. Валерій Коробчинський запропонував всім зв’язуватись із родичами та знайомими в Росії, розповідати про ситуацію в Україні. Нагадав, що кобелячани Володимир Чернявський та Анатолій Таранушич можуть звернутися до російського генерала Григор’єва, до керівництва Бєлгородської області та міста Гайворона із проханням зупинити військову агресію. Згадав Валерій Семенович і про Йосипа Кобзона.

Дуже оригінальним у своїх пропозиціях був депутат Олександр Бистряков. Бажаючи розрядити напружену обстановку, він напівжартома-напівсерйозно запропонував: «Думаю, що потрібно скинутись грошима і купити кожному російському солдатову балалайку. Нехай краще тримають їх в руках, а не автомати». Пожартувавши, Бистряков більш серйозно додав: «А взагалі, коли в державі пуста казна і майже воєнна ситуація, можна згадати про досвід інших країн. Он у Другу світову навіть королева Англії свої прикраси продавала, щоб гроші для армії були. Може й нам щось схоже доведеться робити. Я – готовий».

Виступили під час обговорення й депутати Олексій Мужайло, Олег Безкібальний, Андрій Тристан.
Проголосувавши за прийняття звернення, депутати перейшли до розгляду інших питань. Виконуючий обов’язки начальник райвідділу внутрішніх справ Володимир Голтвянський розповів про ситуацію з охороною правопорядку. Він зазначив: «Співробітники міліції свої обов’язки виконували і виконують. Ввечері з нами чергують представники політичних партій – в основному від «Свободи» і «Удару». А взагалі, потрібно провести «круглий стіл» за участю представників політичних партій, громадськості та правоохоронців. І разом вирішити, як будемо далі жити і співпрацювати».

Під час обговорення депутат Олег Безкібальний нагадав: «Досить гратися в «Майдан», час скинути маски. Вже зрозуміло, якщо ти в масці, то ти – не з Майдану».

Депутат Володимир Рева запропонував колегам підтримати його депутатський запит. Володимир Федорович звернувся до районної та обласної прокуратури, до керівництва міліції із проханням розслідувати можливо протиправні дії співробітників Кобеляцького відділення ДАІ. Адже серед жителів міста і району давно визріло невдоволення тим, що «даішники» при найменшій нагоді викликають евакуатори і везуть транспортні засоби на так званий штрафмайданчик. Рева припустив, що такі дії можуть бути як перевищенням службових повноважень, так і корупційною схемою. Депутати одноголосно підтримали звернення Володимира Реви.

 

 

Принято решением внеочередной тридцать третьей
сессии Кобелякского городского совета
шестого созыва от 02.03.2014 г.

Заявление депутатов Кобелякского городского совета
к жителям города Кобеляки, всей Украины и России

Мы, представители общины города Кобеляки Полтавской области категорически осуждаем военную агрессию со стороны Российской Федерации и обращаемся к Верховному Совету Украины и вновь назначеному Кабинету Министров Украины с требованием принять все необходимые и возможные действия для мирного урегулирования ситуации в Украине. Нельзя допустить, чтобы пролилася кровь мирных людей.

Мы обращаемся к нашим землякам – жителям города Кобеляки с просьбой сохранять в это непростое время выдержку, мужественность и спокойствие. Категорические заявления, толкание на конфликт – это путь к дестабилизации, а, возможно, и к разрушению нашей государственности. Мы призываем объединиться все политические силы с целью защиты суверенитета и территориальной целестности Украины.

Мы обращаемся к российскому народу, который всегда считали и будем считать братским. Не надо брать в руки оружие, чтобы идти с ним на брата и соседа. Общие корни, общая история и общее желание жить в добрососедских отношениях – это то, что никто и никогда у нас не заберёт.

Считаем, что только путём переговоров, желанием и умением услышать друг друга возможно достичь единственной цели всего украинского народа – жить в стране, где уважают права и свободу каждого человека, не зависимо от его национальности, языка и вероисповедания.

Наша страна очутилась на пределе между миром и братоубийственной войны. С верой в Бога и надеждой на разум призываем всех к единству во имя соборности и нерушимости границ Украины!

Депутаты Кобелякского городского совета


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 березня 2014, 14:45 | Кобеляки | Політика
1. гість / 3 березня 2014, 18:31
Бистряков-молодець!Знавець душі російської.Стакан водяри та балалайка!!!А на СУ-27 та ПЛАРБ українці служать,бо в кацапів мозгів немає!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації