Вхід | Реєстрація

Росія провалила у Криму одну з тактик абхазького сценарію: афганці об’єдналися з татарами

Росія провалила у Криму одну з тактик абхазького сценарію: афганці об’єдналися з татарами

Росія ретельно повторює у Криму тактику абхазького сценарію, проте в Україні, та й уже в інші часи їй вдається далеко не все, йдеться у сюжеті ТСН.Тиждень.

Історія сучасної Абхазії, де випробували схожі схеми конфлікту, свідчить: Росія у таких випадках обіцяє одне, а робить геть інше.

У 1992 році сепаратистський уряд Абхазької автономної республіки проголосив незалежність від Грузії, що наступного року спричинило грузинсько-абхазьку війну. У 2008 році після російсько-грузинської війни незалежність Абхазії визнала Росія, проте досі не приєднала її до своєї території, адже це їй не вигідно.

Бюджет Абхазії нині на 2/3 дотується з Москви. Але цих дотацій не вистачило навіть на те, щоб за 20 років після закінчення війни відбудувати країну. Абхазія - невизнана світом і злиденна територія зі зруйнованими війною будинками. За 20-річну історію самопроголошеної незалежності сучаснішими тут стали лише танки.

Що ж до російських тактик розпалювання конфліктів, то одна зі схожих деталей така: в інших країнах Росія фінансує партії, створені на свою підтримку, а потім вводить війська. А в Абхазії росіяни взагалі продавали зброю обом сторонам конфлікту.

"Найбільш цинічне, що може бути - мати тренера з однієї і з іншої сторони, одна особа, яка ніяк не хоче завершувати цей бій, який триває до того моменту, поки обидва учасники не зваляться", - зазначив військовий експерт Арчіл Цинцадзе.

Іще одна спільна деталь – спроба стикнути лобами дві радикальні сили, загострити протиріччя до кривавого протистояння та підтримувати його до спустошення території, де це відбулось.

Колишній військовий представник Грузії у США і ветеран Абхазької війни Арчіл Цинцадзе говорить, що сьогоднішній Крим – це його дежавю.

"Були заклики саме душевні, як крик душі. Того, чого у нас не було довгий час - національного, патріотичного. Якраз грали на цих ніжних нотах", - зауважив Цинцадзе.

Ось чому всі проукраїнськи налаштовані люди в Україні менше за все хочуть знову чути балачки про "мови". Або ще гірше - бачити тут в якості помічників націоналістів із "Правого сектору".

На щастя, один із російських сценаріїв, застосованих в Абхазії, у Криму провалився. Колишні ветерани-афганці з георгіївськими стрічками прийшли на перемовини з татарським Меджлісом. Цей момент - унікальний в історії, бо таке відбулося вперше.

Вони три дні намагались призначити таку зустріч. Мета обох учасників цих перемовин – не допустити розколу за національною ознакою.

У результаті, татари з афганцями домовилися разом патрулювати вулиці: "Повинні разом ходити. І якщо чужий з'явиться, щоб він бачив, що ми разом".

Як повідомлялося раніше, загиблих росіян, через яких Путін почав агресію, насправді немає. Як заявив спікер кримської Ради, їм відомі імена жертв, проте усі вони - кримчани.


Автор: «ТСН»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 березня 2014, 14:13 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації