Вхід | Реєстрація

Головою РДА стане журналіст «ЕХО»?

Головою РДА стане журналіст «ЕХО»?

2-го березня у Нових Санжарах відбувається чергове віче. На ньому учасники новосанжарського майдану затверджують кандидатуру заступника голови районної ради, обирають громадську раду та голосують за майбутнього голову райдержадміністрації.

Недільному віче передують збори загону народної самооборони в кабінеті голови районної ради Геннадія Супруна. Активісти обговорюють ситуацію в Криму і доходять спільної думки: ситуація  складна, проте панікувати не слід. Навпаки, потрібно заспокоювати людей і пояснювати їм: війни з Росією поки що немає. Є лише широкомасштабна провокація, на яку ні в якому разі не слід реагувати.

Близько 13:00 розпочинається чергове недільне віче. Один із його організаторів чи то жартома, чи то всерйоз нагадує новосанжарцям, що віче буде проходити кожної неділі аж до 2015-го року. Або, принаймні, до того дня, доки Україна не зміниться повністю.

Віче розпочинається розмовою про Крим. Людям, яких цього дня збирається близько двохсот чоловік, пояснюють, що мобілізації немає, автоматів добровольцям ніхто не видає і взагалі потрібно зберігати спокій. Далі людей інформують про події, які відбулися за тиждень. Зокрема, представляють нового голову районної ради Геннадія Супруна, якого при обранні на посаду підтримали представники новосанжарського майдану.

— Я дякую всім вам за підтримку та довіру і обіцяю служити новосанжарській громаді,— говорить у своїй промові новий голова ради. — Щиро вдячний усім, без вас я — ніхто! Усі важливі рішення ради ми будемо погоджувати з віче, які продовжуватимемо збирати щонеділі о 13:00!

Далі він пропонує тут-таки, на віче, «закрити» посаду заступника голови ради. Геннадій Супрун прохає людей підтримати кандидатуру приватного підприємця Сергія Бодака, депутата районної ради від «Батьківщини». Кілька учасників віче висловлюються проти запропонованої кандидатури, але обґрунтувати свою позицію відмовляються. Більшість присутніх піднімають руки «за». Геннадій Супрун ообіцяє внести кандидатуру Сергія Бодака на голосування на найближчій сесії районної ради.

Далі учасники віче обирають громадську раду при районній раді. Такий собі наглядовий орган, який буде моніторити діяльність органів місцевого самоврядування. Члени ради матимуть право брати участь у постійних комісіях та сесіях районної ради, а також бути своєрідним містком між районними депутатами та новосанжарським майданом. До ради обирають представників громадських організацій району: Михайла Коркішка, представника «афганців», Володимира Бульбаху, представника чорнобильців, Юлію Солодку, представника підприємців, Максима Михайлика, представника молоді, Галину Бунецьку, учителя-історика та представника освітян. Також до складу ради входять активісти Геннадій Каблуков, Віктор Гулько, Василь Дробиняк, Георгій Сьомін, Станіслав Вагнер та Володимир Паршевлюк.

Ще одне питання, яким неабияк переймаються жителі Нових Санжар та району: хто буде головою райдержадміністрації? Учасникам віче пропонують тут-таки запропонувати кандидата, якого вони хотіли б бачити на цій посаді. Слова прохає активіст Василь Дробиняк, який пропонує людей підтримати кандидатуру журналіста тижневика «ЕХО» Володимира Паршевлюка. Дехто у натовпі починає аплодувати. Проте з пропозицією згодні не всі. До мікрофона підходить один із афганців Олег Лелюх і висловлюється досить категорично:

— Паршевлюка не можна допускати до влади, він психічно ненормальний! Його потрібно перевірити!

Люди починають шуміти і намагаються перекричати виступаючого. Потім затихають. Представнику афганців пропонують назвати альтернативну кандидатуру на пост голови РДА. Утім, пропозиції не надходить. До мікрофона підходить Геннадій Супрун і пропонує людям проголосувати за кандидатуру, висунуту Василем Дробиняком. Більшість учасників новосанжарського майдану голосує підняттям рук, дехто підіймає дві. Коли голова ради пропонує голосувати «проти», руки підіймають кілька чоловік, у тому числі дехто з афганців. Після цього голосування Володимир Паршевлюк бере слово. І обіцяє у разі потреби пройти необхідні медичні експертизи. Ще дякує людям за довіру, але нагадує учасникам віче, що це голосування ще не є запорукою того, що саме його призначать на відповідальну посаду.

У продовженні віче селищний голова Андрій Река розповідає про збір коштів на пам’ятник «Небесній сотні» і запевняє, що його ескіз не може прийматися одноосібно, а має затверджуватися на громадському обговоренні.

Наприкінці зібрання учасникам нагадують, що чергове віче відбудеться наступної неділі, 9-го березня. Розпочнеться воно о 12:00 із Шевченківських читань. Адже саме того дня Великому Кобзарю виповнилося б 200 років. До участі запрошують усіх бажаючих.


Автор: «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 березня 2014, 12:15 | Нові Cанжари | Політика


1. Прометей / 6 березня 2014, 13:05
Так. З такими командирами ми накеруемо. Усi мiсцевiзнають,що у Володимира П. маються певнi вiдхилення . Не можна ставати на граблi двiчi.
2. Боб Роб / 6 березня 2014, 16:57
1. Прометей
«Так. З такими командирами ми накеруемо. Усi мiсцевiзнають,що у Володимира П. маються певнi вiдхилення . Не можна ставати на граблi двiчi.»

А чому двічі?Що попередник мав відхилення?Я думаю ,що(без образ)Паршевлюк хороший професійний журналіст,який дещо заполітизувався,та живе все більше гаслами.Голова РДА ,це адміністративно- господарська робота,в якій не місце вождізму,закликам,та лозунгам.Ми повинні зрозуміти,що від ділових здатностей керівника районної виконавчої влади ,в більшості випадків залежить розвиток району.І буде дуже боляче,якщо інші райони будуть представлені досвідченими управлінцями,а ми будемо ще п"ять років допускати помилки.
3. Один з гостей / 6 березня 2014, 17:01
Дробиняка головою РДА!!!Пссс..аха ха!!!Віче! Давай Дробиняка!!!
4. Гість / 6 березня 2014, 22:43
Паршевлюк В.- журналiст, а не господарник чи авторитетний адмiнiстратор, а можливо йому очолити газету, а голову РДА пiдiбрати iншого ?
5. той що гість / 7 березня 2014, 00:01
ну и п..дец пришел...уже больних выбирают..и что вы думаете,он долго проработает?да я первый приду и дам подзатильник ему на рабочем месте,если он хоть что то сделает не так.Тогда посмотрим,захочет ли он работать дальше..Неадекватная стала страна,кого только к власти ставят...таких же уродцев которые и были..ничего не изменилось...Запустили часовой механизм..остановить который будет ох как не просто...что президент был (инженер-механик) что премьер(геолог хренов) что в Санжарах паршевлюк...
6. Сафрон / 7 березня 2014, 05:32
Паршевлюк... Сколько можна, проводить опыты над людьми ? Неужели в Санжарском р-не , адэкватных нету ?
7. читатель / 7 березня 2014, 08:20
В Санжарах є гідний кандидат на посаду очільника райдержадміністрації,це Мокляк Анатолій Павлович.Є тільки одне питання,чи він погодився б якби тверезі голови йому запропонували цю посаду.
8. Равнодушный / 9 березня 2014, 10:59
Паршевлюка назначат И это будет правильно! Так вам и трэба!
9. pl1702 / 9 березня 2014, 20:14
Знаєте, як сказав Олег Лелюх " — Паршевлюка не можна допускати до влади, він психічно ненормальний! Його потрібно перевірити!". Перевіряти не потрібно, глянути на нього і так все видно. Але ж в Нових Санжарах всі один одного знають і сміються, який з Паршевлюка голова РДА. Ви тільки представте, що він зробить для району, якщо зробить. Непотрібний нам такий голова. Це сміх. Невже немає гідної кандидатури на цю посаду. Шановні Новосанжарці якщо ми будемо мовчати - то життя в нас не буде. Закликаю вас не допустити цю психічно хвору людину до влади.
10. читатель / 10 березня 2014, 21:50
5.той що гість
«ну и п..дец пришел...уже больних выбирают..и что вы думаете,он долго проработает?да я первый приду и дам подзатильник ему на рабочем месте,если он хоть что то сделает не так»

Чому ж не вчив "паперєдніків"як треба було працювати?
9.pl1702
«Знаєте, як сказав Олег Лелюх " — Паршевлюка не можна допускати до влади, він психічно ненормальний! Його потрібно перевірити!". Перевіряти не потрібно, глянути на нього і так все видно»

Короче Скліфосовський.Перш ніж ставити комусь діагноз, треба самому уважно подивитися в дзеркало.
9.pl1702
« Закликаю вас не допустити цю психічно хвору людину до влади.»

Запізно вже закликати,це потрібно було робити декілька років тому назад,тоді коли до влади прорвались "пакращувачі"
9.pl1702
« Невже немає гідної кандидатури на цю посаду»

7.читатель
« є гідний кандидат на посаду очільника райдержадміністрації,це Мокляк Анатолій Павлович»

В цій ситуації було б краще на Віче ставити двох кандидатів на голосування.
11. пр888 / 10 березня 2014, 23:10
Нехай керує,ще памятників в районі багато, він знає що з ними робити
12. Мужик07 / 10 березня 2014, 23:14
Я думаю, що якщо призначать ПАршевлюка, то від такої роботи в РДА та інші самі стануть психами.Там ще і Река підкеровуватиме, йому тепер хоть розірвись і селище, і райрада, ще і в РДА консультантом буде.
13. Пп 64 / 11 березня 2014, 12:25
В.Паршевлюк - порядний i чесний, а досвiд прийде . Головне принциповiсть, честь та бажання змiнити життя громади на краще.
14. Метр 08 / 11 березня 2014, 13:23
ПП64, ты наверное полный ПП, кому сейчас нужно честь и желание,и ждать когда к нему придет опыт. Люди сейчас хотят жить и лучше,экономический кризис так шарахнет,что он не будет знать куда шарахаться от громады.Ни я ни мои дети, не собираются ждать когда он наберется, опыта. Может он всю свою жизнь будет набираться опыта,век учись и живи.Некоторые всю жизнь набираются и до сих пор не набрались.Он быстрого опыта набрался, только не того что хотелось. Может он и хорош парень, но не руководитель всего района, а только Санжарского Майдана.
15. Олена / 12 березня 2014, 09:58
А чому потрібно чекати,поки Паршевлюк набереться досвіду? Невже у нашому районі немає жодної порядної і чесної кандидатури,яка має відповідний досвід?
16. Стурбованний / 12 березня 2014, 11:06
Извините, но
"Всякий народ имеет такого правителя, которого заслуживает" Жозеф де Местр (французский католический философ)
17. Олена / 12 березня 2014, 12:12
16.Стурбованний
«Извините, но
"Всякий народ имеет такого правителя, которого заслуживает" Жозеф де Местр (французский католический философ)
Додати коментар»

Тому і сумно
18. Микола Гузченко / 13 березня 2014, 10:21
Оце так поворот...
Не маю й краплі сумніву в порядності Паршевлюка. Немає сумнівів і в його некомпетентності.
Слухай, Нью! Ти одразу після інавгурації новосанжарського правителя візьми диктофон, фотоапарат і піди до нього на прийом. Якщо він не пустозвон, то повинен молнієносно навєшать тобі люлєй. Буде сенсація: "Голова Новосаржавської РДА в перший день роботи жорстоко побив громадянина за камєнти в неті." Ти ж все одно нікуди не сховаєшся від правосуддя - тому треба все зробить красіво. )
19. Ясен / 13 березня 2014, 18:50
18.Микола Гузченко
«Слухай, Нью! Ти одразу після інавгурації новосанжарського правителя візьми диктофон, фотоапарат і піди до нього на прийом. Якщо він не пустозвон, то повинен молнієносно навєшать тобі люлєй. Буде сенсація: "Голова Новосаржавської РДА в перший день роботи жорстоко побив громадянина за камєнти в неті." Ти ж все одно нікуди не сховаєшся від правосуддя - тому треба все зробить красіво. )»

Куплю квиток на бій,дорого.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації