Вхід | Реєстрація

Красти воду дорого: від 5700 до 15800 грн.

Красти воду дорого: від 5700 до 15800 грн.

Під час засідань міськвиконкому директор ККП «Водоканал» Іван Дяченко розповів про фінансові санкції, передбачені за крадіжки води.

Питання нецільового і несанкціонованого використання води невдовзі знову набере актуальності. Як розповів Іван Дяченко, ситуація повторюється з року в рік. Найбільше проблем виникає у період із другої половини квітня і до середини липня. У цей час кобелячани традиційно поливають городи і теплиці. При цьому, частина громадян роблять це без засобів обліку, тобто, лічильників.

Іван Дяченко повідомив, що у зв’язку зі зміною тарифу на водопостачання, який із 1 серпня 2013 року становить 6 гривень 4 копійки, змінився і розмір штрафних санкцій за крадіжку води. Розрахунок проводиться згідно з наказом №190 від 27 червня 2008 року, виданим Міністерством ЖКГ України «Про затвердження правил користування системами централізованого комунального водопостачання в населених пунктах України». Один із пунктів цього документу регламентує, за якою формулою проводиться розрахунок розміру плати за безоблікове водокористування. Інший установлює, що в разі неможливості визначення періоду, протягом якого здійснювався несанкціонований відбір води, розрахунок ведеться за місяць.

Отже, при виявленні несанкціонованого використання води через трубу діаметром 15 мм штраф складе 5714 гривень 56 копійок, 20 мм — 10159, 64, 25 мм — 15874, 21.

Крім того, директор «Водоканалу» повідомив, що повірка водяного лічильника обійдеться кобелячанам  у 104 гривні. При цьому Іван Дяченко зазначив: «У принципі, люди можуть і самі відвезти засіб обліку в Полтаву на перевірку. Але для цього доведеться мінімум двічі з’їздити в обласний центр. Отож, вирішувати може кожен».


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 березня 2014, 09:12 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації