Вхід | Реєстрація

Літератори започаткували краєзнавчі слухання

Літератори започаткували краєзнавчі слухання

Минулого тижня відбулась перша зустріч краєзнавців.

Голова громадської організації «Літератор» Леонід Митько та колишній міський голова Іван Пасько створили громадську організацію «Кобеляцький краєзнавець». Її члени мають за мету проводити краєзнавчі слухання, зустрічатись із цікавими людьми, які можуть розповісти про історію рідного краю. Це архітектори, працівники садово-паркового господарства, історики, поети, письменники та люди, які, за словами Леоніда Митька, несправедливо забуті. Минулого тижня відбулась перша зустріч членів «Кобеляцького краєзнавця». Вони зібрались у районному територіальному центрі надання соціальних послуг. Серед запрошених були літератори, краєзнавці та історики. Зокрема, цього дня Леонід Митько розповів присутнім про уродженця селища Білики, священика Георгія Гапона. Також перед присутніми виступив Іван Пасько, який є автором книги «Переволочна» та нарису під назвою «Кобеляки». Він поділився з усіма своїми спогадами про те, яким раніше було наше місто. Останньою виступила Раїса Коротич, заслужений працівник культури України, колишній директор обласної науково-медичної бібліотеки та дружина поета Володимира Чуйкова. Раїса Яківна є автором багатьох публікацій у засобах масової інформації. Леонід Митько запевнив, що подібні зустрічі будуть відбуватися часто і кожного разу він намагатиметься познайомити присутніх із цікавою людиною.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 березня 2014, 10:52 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації