Вхід | Реєстрація

Свято пам’яті Кобзаря

Свято пам’яті Кобзаря

У партитурі вічного буття,

Яку ніколи двічі не зіграти,

Є дні, яким судилось забуття,

А є прекрасні, незабутні дати.

28 лютого в Кобеляцькому НВК № 1 відбулося урочисте дійство, присвячене 200-літтю Великого Кобзаря. Безліч спогадів, емоцій та незабутніх вражень залишилося від свята. Організаторами виступили методист районного відділу освіти Світлана Левченко, директор НВК № 1 Яків Постольник, а також група мовників Леся Уткіна, Анна Жукова, Лідія Ковшар і Тамара Шапка.

9 березня минає 200 років із дня народження Тараса Шевченка. Роковини життя великого поета — це незабутня дата для кожного українця.

Дійство відбулося о 10 ранку в стінах Кобеляцького НВК № 1. Гостями були школярі, учителі шкіл району та батьки. Організатори доклали чималих зусиль, щоб провести захід на вищому рівні. Усе вийшло бездоганно. Пісні, танці надзвичайно талановитих дітей утішали глядачів протягом свята. Учні декламували уривки з різних творів Тараса Григоровича. Школярі Кобеляцького НВК та Василівської ЗОШ на чолі з Яковом Постольником зачарували всіх виразним читанням поезії «Заповіт». Читали українською, російською, німецькою, англійською, сербською та польською мовами. Далі учні увіковічнили пам`ять поета корзинкою з квітами і запаленою свічкою.

Грамотами вітали школярів, які приймали участь у районному конкурсі читців «Тарасовими шляхами». Проводиться він раз на два роки. Районний етап відбувся 13 лютого. Участь у ньому приймали діти з різних шкіл Кобеляччини.

— Кращих показали для інших — каже Світлана Левченко, методист районного відділу освіти, одна з організаторів і ведуча свята, — цей рік — особливий. На осінніх канікулах їздили на малу Батьківщину Тараса Григоровича в село Моринці, Черкаської області. Скоро поїдемо в Канів, де похований поет.

Наприкінці дівчата-бандуристки захопили публіку своєю грою та піснями. Під акомпанемент бандури зал піднявся і почав співати «Реве та стогне Дніпр широкий». Після чого Роксолана Різун та Тарас Павленко поклали квіти до підніжжя пам`ятника Великому Кобзареві.

Цього дня школа була прикрашена стінгазетами, фотокартками (світлинами) з поїздки до Моринців, приголомшливими картинами, вишивками з образом Шевченка. Усі вироби виготовлені школярами і вчителями.

Світлана Левченко висловила подяку директору Кобеляцького НВК № 1 Якову Постольнику за допомогу, підтримку в організації та надання приміщення для проведення свята.


Автор: Оксана Павленко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 березня 2014, 15:29 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації