Вхід | Реєстрація

Культурологічний проект «З Шевченком у серці»

Культурологічний проект «З Шевченком у серці»

Серед великих творців історії кожного народу є люди, імена яких оповиті невмирущою любов’ю і славою. Таким самородком українців є Тарас Шевченко, чия безсмертна спадщина є вершиною людського духу.

Шевченко для України — не просто народний поет, геніальний митець, якого доля обдарувала багатьма талантами. Національний пророк, апостол правди, заступник знедолених, провидець — так його називають українці. І в цьому немає перебільшення.

9 березня 2014 року український народ відзначатиме 200 років від Дня народження Т. Г. Шевченка. Він залишив нам свої твори — неоціненні духовні надбання, світлу добру пам’ять про себе, пробуджував любов до своєї Батьківщини, кликав сильних на подвиги, вселяв у слабких надію і віру.

Учні Соколовобалківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів у рамках шкільного культурологічного проекту «З Шевченком у серці» провели низку взаємопов’язаних заходів з ушанування українського генія.

З грудня 2013 по березень 2014 року у школі тривала акція «Створимо портрет Шевченка власними руками». Акцію започаткувала педагог-організатор школи Тетяна Зінченко спільно з ученицею 10 класу Надією Кислогляд та ученицею 9 класу Тетяною Материнською. Метою цієї акції є створення за допомогою голки унікального твору народного мистецтва — логотипа до 200-річчя Т. Г. Шевченка та портрета Кобзаря. Акція мала викликати у молодого покоління почуття гордості за свій народ, його історію та культуру, повагу до славетних синів нашого народу.

Робота випромінюватиме ще й тепло майстринь, які виклали на полотні за допомогою голки кольоровими хрестиками портрет Кобзаря. Після закінчення роботи учні побачили перед собою юного, енергійного Великого українця.

Логотип має стати величним символом, обов’язковим атрибутом урочистих ювілейних заходів з нагоди 200-ліття народження Кобзаря у березні -травні 2014 року.

Одночасно з процесом вишивання логотипа у школі проходили культурологічні мистецькі заходи, що сприяють формуванню духовної, світоглядної позиції школярів, вихованню принципів громадянської відповідальності.


Автор: Тетяна ЗІНЧЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 березня 2014, 17:17 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації