Вхід | Реєстрація

У Севастополі заборонили писати офіційні документи українською мовою

У Севастополі заборонили писати офіційні документи українською мовою

У Севастопольській міськдержадміністрації в Криму із середи буде заборонена українська мова.

Відповідне розпорядження про переведення всього діловодства та документообігу з 12 березня з державної – української – мови на російську підписав виконуючий обов'язки голови Севастопольської МДА Дмитро Бєлік, передає "Новий Севастополь".

Відповідно до Європейської хартії регіональних мов і мов нацменшин від 05.11.92, ратифікованої державою Україна 15.05.03, статті 11 Закону України "Про основи державної мовної політики", рішенням Севастопольської міської ради від 26.04.06 №11 "Про заходи щодо реалізації положень Європейської хартії регіональних мов і мов національних меншин стосовно російської мови на території м. Севастополя", враховуючи, що в м. Севастополі основною мовою є російська встановити з 12.03.14 ведення діловодства та документації в Севастопольській міській державній адміністрації російською мовою", - пояснено в документі перехід на російську мову.

Нагадаємо, у Верховній Раді України створили тимчасову спеціальну комісію, яка має підготувати проект закону "Про розвиток і застосування мов в Україні".


Автор: ТСН


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 березня 2014, 15:49 | Полтавщина | Політика
1. Стурбованний / 11 березня 2014, 05:45
Ха, ага комиссию, после того как нагадили людям и спровоцировали волнения, дали повод.
Сидели бы в этом Крыму тихо, если бы новые власти были адекватными. Отменить русский язык, а если человек не владеет другим, ему что больше нельзя разговаривать. Кажется такое было уже в истории, лет так 80 назад в центре Европы. А Крым по принципу "долг платежом ...".
Да ИМХО Крым то никогда и не был украинским, это всегда была территория Турции потом завоевана Россией, потом Хрущев подарил...,а подарки иногда приходится возвращать к сожалению ...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації