Вхід | Реєстрація

Депутати обрали нового голову районної ради

Депутати обрали нового голову районної ради

Минулого тижня відбулась сесія Кобеляцької районної ради.

У четвер в залі засідань Кобеляцької райдержадміністрації зібрались 48 із 56 депутатів. На порядок денний було поставлено всього три питання. Проте їх народні обранці розглядали більше двох годин. Головним серед питань у порядку денному були: обрання нового голови районної ради, його заступника та обговорення суспільно-політичної ситуації в країні.

На початку сесії Анатолій Таранушич подав Василю Мирошнеченку заяву, де повідомлялось про створення в Кобеляцькій районній раді міжфракційної групи «Рідний край». До неї входять 18 депутатів. А головою групи є Анатолій Таранушич. Також на початку сесії було оголошено, що керівником фракції ВО «Батьківщина» обрано Володимира Білоуська.

Далі депутати перейшли до розгляду кандидатур на посаду голови районної ради. Та всі запропонували лише одну — Василя Мирошнеченка, який до цього був виконуючим обов’язків голови. Він вийшов до трибуни та озвучив свою програму дій. Зокрема, Василь Іванович зазначив, що сьогодні дуже важливо вгамувати суспільство та стабілізувати ситуацію в районі. За його словами, варто думати, як створювати нові робочі місця та залучати інвестиції.

— Треба вибудовувати середній клас. Адже розрив між бідністю та багатством у районі дуже високий. А головне, чого я прагнутиму, щоб районна рада стала центром вирішення всіх питань, — сказав Мирошниченко.

Далі перейшли до голосування, яке і зайняло найбільше часу. Декілька депутатів підготували бюлетені. А далі по-черзі викликали кожного народного обранця, він брав бюлетень, заходив у зашторену з усіх боків кабіну та голосував «за» або «проти» запропонованої кандидатури на посаду голови районної ради. Після чого вкидав свій бюлетень до скриньки.

Зрештою, за результатами голосування, усі депутати висловилися одноголосно «за». Василя Мирошнеченка привітали оплесками.

— Довіру виправдаєте? — поцікавились у новообраного голови райради.

— Постараюсь, — відповів він.

Далі за планом варто було обрати заступника. Сам Василь Мирошнеченко запропонував лідера районної партії «УДАР» Ганну Кабак. Після чого відбулась аналогічна процедура голосування. За результатами 43 депутати проголосували «за», а 5 — «проти». Нового заступника голови районної ради привітали квітами та оплесками. Після чого жінка вийшла до трибуни та коротко розповіла про себе.

— А бізнес кидати вона планує? — прозвучало запитання від одного з депутатів, вочевидь, натякаючи на якусь підприємницьку діяльність новообраного заступника голови райради. Та Ганна Кабак проігнорувала його, можливо, і не почувши.

Насамкінець сесійного засідання депутати обговорили питання суспільно-політичної ситуації в районі та затвердили звернення до керівництва держави.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 березня 2014, 10:59 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації