Вхід | Реєстрація

Даішники отримали «Пріуси» і привітали жінок з 8 Березня

Даішники отримали «Пріуси» і привітали жінок з 8 Березня

Жителі Кобеляцького району вже помітили, що на стаціонарних постах з’явилися кілька нових патрульних машин.

Автомобілі ДАІ, що віднедавна несуть службу на автошляхах Кобеляччини, привертають увагу учасників дорожнього руху одразу з двох причин. По-перше, вони мають незвичайний вигляд. Гібридних «Тойота Пріус» у Кобеляцькому районі до цього просто не бачили. По-друге, на всіх автомобілях установлені Державні прапори. Як пояснив Олександр Пасько, заступник командира взводу з обслуговування стаціонарного посту ДАІ: «Прапорами обладнані всі наші автомобілі. Одна з причин такого нововведення — показати, що міліція з народом, що ми підтримуємо державний суверенітет і територіальну цілісність України».

Щодо забезпечення підрозділів ДАІ «Тойотами Пріус», то вони надійшли в Україну кілька місяців тому в рамках виконання Японією Кіотського протоколу. Правоохоронці Полтавщини отримали 15 «Пріусів». Із них два працюють на території, яку обслуговує Кобеляцький взвод ДПС. На машинах додатково встановлені спеціальні звукові та світлові сигнали й радіостанції. Як розповів Олександр Пасько, поки що «тойоти» лише радують правоохоронців. І справа не тільки у привабливому зовнішньому вигляді і комфорті. «Пріуси», не дивлячись на солідний об’єм двигуна у 1800 «кубиків», надзвичайно економічні. Середня витрата палива становить близько 5 літрів бензину на 100 кілометрів. Може «Пріус» їхати і на електродвигуні, та лише кілька кілометрів.

Випробовувати швидкісні характеристики «Тойота Пріус» кобеляцьким правоохоронцям у повній мірі ще не доводилось. Потреби в тому, щоб когось переслідувати, не було. Натомість, 8 Березня співробітники ДАІ виконували вже звичну для себе, але від цього не менш приємну місію: дарували квіти жінкам-водіям.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 березня 2014, 11:49 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації