Вхід | Реєстрація

У Кобеляках ушанували пам’ять Тараса Шевченка

У Кобеляках ушанували пам’ять Тараса Шевченка

У райцентрі відбувся мітинг до 200-річчя з дня народження Великого Кобзаря.

Є дні, що минають безслідно і непомітно. Вони нічого не залишають по собі. Та є й визначні дати в долі нашої держави. Наприклад, це — 9 березня. День, що подарував світові Тараса Шевченка — великого сина українського народу.

Цьогоріч виповнилося рівно 200 років із дня народження символу нашої держави, поета, художника і громадського діяча.

Із 47 років свого життя Кобзар 24 пробув у кріпацтві, 10 — на засланні, а решту — під наглядом жандармів. Але, попри це, він зміг проявити себе як різнобічно обдарований митець. У духовній історії України Шевченко посів виняткове місце. Значення його творчої спадщини для української культури важко переоцінити. Його «Кобзар» започаткував новий етап у розвитку літератури і мови, а живописна творчість Тараса Григоровича стала визначним явищем не тільки українського, а й світового мистецтва.

У день народження Тараса Шевченка в Кобеляках відбувся мітинг із вшанування його пам'яті. Незадовго до його початку присутні могли послухати вірші Великого Кобзаря. Захід розпочався о 10 годині ранку. Серед присутніх можна було побачити і старше покоління, і молодь. Дехто тримав у руках Державний Прапор. Розпочали мітинг із хвилини мовчання. Ведучі запропонували вшанувати пам'ять людей, які загинули під час збройних сутичок у Києві. Після чого аматорський народний хор «Криниця» виконав молитву «Отче наш», слова якої були покладені на музику. Далі до мікрофону запросили представників міської та районної влади. Вони говорили урочисті промови та, зрештою, усі зійшлися на думці, що слова Тараса Шевченка, як ніколи, актуальні сьогодні.

А далі, звісно ж, звучали вірші Великого Кобзаря. Зокрема, такі твори як «Перебендя», «Розрита могила» та «Заповіт» у виконанні Поліни Копитець, Тетяни Бондаревської та Валентини Уткіної. А завершився мітинг піснею «Моїй Україні», яку заспівала Ірина Свячена.
 


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 березня 2014, 13:48 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації