Вхід | Реєстрація

«Кидайте курити, пити та приєднуйтесь»

«Кидайте курити, пити та приєднуйтесь»

9-го березня новосанжарська молодіжна громадська організація «Сокіл» провела одноденний вишкіл імені Героїв Небесної Сотні в клюсівському лісі. І на народному віче її голова заявив про повноцінне відновлення організації.
У день, коли вся Україна святкує 200-річчя народження Великого Кобзаря, молоді хлопці й дівчата зібралися на вишкіл в клюсівському лісі. Бажаючих виявилося не так і мало, п’ятнадцять чоловік. Щоб розміститися, «соколята» оперативно прибрали галявину від сміття, запаслися дровами для вогню, поставили намет і перейшли безпосередньо до вишколу. Під час виконання гімну, було піднято прапор.

Георгій Сьомін, голова Новосанжарського громадського об’єднання, поділив «соколят» на дві чоти та призначив чотових. Перша група отримала назву «імені Героїв Небесної сотні», а друга — «імені Андрія Левченка». Якщо щодо першої назви не виникало питань, то друга для багатьох була загадкою. Бунчужний пояснив:

— Це визначний борець за незалежність України, який був ватажком повстанських загонів на Полтавщині.

Після цього дві чоти почали відшліфовувати нові навики. Коли перша група марширувала, інша віджималася. На черговий наказ чотового, то з одного боку звучали чіткі підтвердження дій «соколят». І хоч не всім громадівцям вдавалося правильно все виконувати, та, потренувавшись, юнаки показали прекрасні навички. Після тренувань частина «соколят» зайнялася розведенням вогню для приготування каші, а інша пішла вчитися стріляти з пневматичної зброї. Ще двоє представників молодіжної організації вирушили до Нових Санжар, щоб продекламувати вірші Тараса Шевченка біля пам’ятника пророку українського народу.

Коли гаряча каша з м’ясом була готова, то, підкріпившись, «Сокіл» вирушив на віче в Нові Санжари, щоб заявити про себе громадськості. Новосанжарці аплодисментами зустріли юних патріотів рідного краю. Георгію Сьоміну надали слово:

— Молодь, кидайте курити і пити та приєднуйтеся до нас! У «Соколі» виховується любов до рідної мови, до рідної землі, до рідної пісні, тут ми гартуємо тіло і дух.

Після віче «Сокіл» організовано повертається колоною по два до клюсівського лісу, де продовжується вишкіл. Зокрема, слухають історичну лекцію, яку приготував один із «соколят» Максим Михайлик.

Також на цьому вишколі учасників навчили азам бою на палицях, принцип якого схожий із фехтуванням. Чотовий Олександр зауважив:

— Фехтування — це довільний спорт, у якому є місце фантазії. Основується він на кількох принципах. І головне його завдання — не побитися на палицях, як тут дехто намагається, а вдарити суперника.

Після короткого перепочинку дві чоти вирушають на змагання між собою. Під час нього кожна з команд має три точки, де заховані пакети із сюрпризами. Для того, щоб їх віднайти, відводиться 45 хвилин. Команди дуже швидко знаходять усе необхідне, але першою прибуває «Небесна сотня», яка справляється із завданням за якихось 16 хвилин. У той час, коли друга команда «імені Андрія Левченка», повертається лише через 6 хвилин.

Крім цього, «Соколята» проводять змагання у стрільбі з пневматичної рушниці. Що цікаво, дівчата стріляють краще, ніж хлопці.

Утомлені, але задоволені, учасники вишколу після напруженого дня вечеряють і сміються після перегляду кількох гумористичних сценок, які демонструють таланти з числа «соколят». Поївши, попивши і трохи відпочивши, учасники вишколу згортають табір. Урочисто виконують Гімн України, доки один із юнаків знімає із саморобної щогли прапор. Йти додому «соколятам» не хочеться, бо всім дуже сподобався такий насичений, але водночас надихаючий та гарний, день у позитивній компанії однодумців. Прибравши після себе, дві чоти «Соколу» організовано збираються і йдуть додому, співаючи пісень. Учасники вишколу майже певні, що наступного разу юнаків буде ще більше. Їх запрошення почують і активна новосанжарська молодь віддасть перевагу не алкоголю та цигаркам, а гарту та вихованню патріотизму.


Автор: Роза ТУМАНОВА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. Метр 08 / 15 березня 2014, 11:04
Фехтування та стрільба зараздля молоді найцікавіше заняття.
2. Гість 1 / 15 березня 2014, 15:08
Метр 08, це корисніше ніж пиво і цигарки..
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації