Вхід | Реєстрація

«Це — не регіонали, це — хлібороби!»

На позачерговій сесії Новосанжарської районної ради депутати обрали заступника голови та відмінили контракти для директорів шкіл.

Це зібрання проходить не з таким резонансом, як попередні. До сесійної зали разом із депутатами та запрошеними заходять лише кільканадцять активістів. Народних обранців на сесію 6-го березня збирається теж не багато, 39 чоловік, але для кворуму цього вистачає.

Серед головних питань порядку денного — обрання заступника голови районної ради. Геннадій Супрун висловився на користь депутата від «Батьківщини» Сергія Бодака. Це прізвище і вносять до виборчого бюлетеню. Швидко обирають лічильну комісію, відбувається таємне голосування і за якісь кільканадцять хвилин депутатам повідомляють результати: 35 — «за», 4 — «утримались». Сергій Бодак дякує депутатам і займає своє місце у президії.

Далі сесія проходить не так уже спокійно. На трибуну підіймається депутат Володимир Петрушко. Із собою він несе кілька портретів із районної Дошки пошани. Він демонструє їх колегам і пояснює, що під час подій 20-го лютого активісти розбили ці фото та замазали їх фарбою.

— Хіба це «регіонали»? Це ж — хлібороби! Їх колективи рекомендували на цю Дошку пошани! Я вимагаю, щоб ті, хто це зробив, вийшли і вибачились перед цими людьми!

Геннадій Супрун, відповідаючи на виступ депутата, вибачається за місцевих активістів. Один із представників новосанжарського Майдану, виступаючи з трибуни, обіцяє, що портрети будуть відновлені і повернуті на Дошку.

Продовжуючи тему новосанжарських активістів, слова прохає і депутат із Нехворощі Віктор Дубович.
— До мене вже кілька людей зверталися і питали, чи й до нас приїдуть Леніна валяти? Я вас прохаю, не робіть цього, не запитавши думки місцевої громади!

Заспокоївшись після обговорення гострих питань, депутати приймають іще кілька важливих рішень. Точніше, скасовують деякі постанови попередніх сесій. Саме ті, які стосувалися внесення змін до статутів загальноосвітніх шкіл району та призначення директорів на контрактній основі. Геннадій Супрун зачитує звернення до районної ради директора Новосанжарського НВК Миколи Решетила, а також коментар юриста з приводу контрактів для директорів.

— За українським законодавством у цій ситуації можна запропонувати керівникові укласти договір на контрактній основі. Але якщо він відмовляється, то трудові відносини продовжуються на загальних умовах, — зачитує Геннадій Супрун.

Депутати за скасування рішення голосують майже одноголосно, утримуються лише двоє.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 березня 2014, 12:29 | Нові Cанжари | Політика
1. Мужик07 / 16 березня 2014, 14:53
Партія скаже і до Вас прийдуть.Вони даже не порахувались з памятю афганців, позривали таблички на БТР із-за Лелюка.Так Майстру -Паршевлюку треба піти в школу,лікарню і повибивати вікна, адже з допомогою Лелюка вони туди вставлялись.
2. Фыф 44 / 16 березня 2014, 15:07
Пам’ять нi дочого, лелюк привласнив заслуги людей (kilt), а БМП - придбав за 37 тис. 600 грн.(з транспортуванням та конверсiею). Ми що, не можимо собрать та повернути йому цей "капiтал" яким ми його увiковiчнюемо ?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації