Вхід | Реєстрація

Начальник міліції закликав земляків до зваженості в діях

Днями виконуючий обов’язки начальника Кобеляцького райвідділу внутрішніх справ Володимир Голтвянський дав прес-конференцію для представників ЗМІ.

Перш за все, керівник кобеляцьких міліціонерів попередив земляків про можливі загрози кримінального характеру та про необхідність зважувати свої дії та вчинки, аби не порушувати Закон.

Протягом двох останніх місяців значно збільшилася кількість крадіжок майна громадян. Ці злочини відносяться до категорії правопорушень проти приватної власності.

Кобеляцький РВ УМВС України в Полтавській області попереджає та застерігає жителів міста та району не залишати без нагляду або засобів охорони особисті речі. Насамперед — велосипеди та мототранспортні засоби. Якщо ж ви залишили транспортні засоби в себе чи знайомих на подвір'ї, то переконайтеся, що вони надійно зачинені. Обов'язково поставте своє авто на сигналізацію, при можливості зачиніть ворота. Тому що зараз трапляються випадки, коли господарі перебувають у будинку, а в цей час злочинці «хазяйнують» на їх дворі. Ці крадіжки скоюються «за наводкою». Не залишайте власні речі на сумнівних чи малознайомих осіб. На сьогодні статистика показує, що багато випадків крадіжок майна відбуваються на вулиці чи в громадських місцях. Наприклад, громадяни безкорисливо пропонують допомогу (потримати сумки, допомогти їх донести), називаючи себе волонтерами, або просять телефон, щоб зателефонувати до батьків чи дітей, аргументуючи тим, що на їх мобільному відсутні кошти, забули його вдома, а насправді являються злісними правопорушниками, які шляхом довіри отримують речі. Також не залишайте без нагляду ваші засоби пересування біля під'їздів або будівель, які не охороняються.

 

Правоохоронці затримали циган і хлопця з битою

Крім того, Володимир Голтвянський проінформував представників ЗМІ про кримінальні правопорушення, розкриті його підлеглими протягом останніх кількох днів.

У 2013-ому році в Кобеляках на вулиці Пушкіна групою осіб циганської національності була скоєна крадіжка 20 тисяч гривень у однієї з місцевих жительок. Зловмисники представились жінці пенсійного віку електриками, які прийшли перевіряти технічний стан лічильника. А потім, скориставшись її довірливістю, викрали у неї значну суму грошей.

А кілька днів тому в мікрорайоні Гатище, що в Кобеляках, був помічений легковий автомобіль БМВ, схожий на той, який зафіксувала камера відеоспостереження під час вчинення крадіжок минулого літа. На місце події одразу виїхали міліціонери. Вони виявили там групу циган, котрі знову представлялись людям електриками. Підозрілих осіб затримали. І ті зазнались у крадіжках, навіть повернули гроші.
Також у неділю вранці на площі Перемоги був затриманий 16-річний юнак із двома бейсбольними битами. Зброю вилучили, відкрито кримінальне провадження.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 березня 2014, 10:33 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації