Вхід | Реєстрація

На «Дзвінких голосах» народжуються вокалісти

На «Дзвінких голосах» народжуються вокалісти

Цього року учасники вокального конкурсу співають краще і на сцені тримаються впевненіше. Принаймні, так відзначає фахове полтавське журі, яке оцінює новосанжарських і кобеляцьких виконавців.

Цьогорічних «Дзвінких голосів» довелося чекати довго. Події в Україні ніяк не сприяли проведенню вокального конкурсу. Спочатку просто напередодні запланованого першого конкурсного дня у Києві снайпери розстріляли сотню активістів та правоохоронців. Потім у країні оголосили жалобу. Так конкурс із лютого перебрався у березень. І таки стартував 14-го березня. На превеликий жаль, знову не обійшлося без неприємних накладок. Просто напередодні конкурсу захворіли і не змогли приїхати до Руденківки Діана Муха та Маргарита Кучинська. Утім, організатори конкурсу вирішили не позбавляти їх можливості продемонструвати свої вокальні таланти глядачам. За рішенням оргкомітету, у конкурсних днях обидві учасниці вже участі не братимуть, але на гала-концерті зможуть виступити на головній сцені району — у Центрі культури та дозвілля.

Таким чином, 14-го березня у актовому залі Руденківської школи мали шанс виступити тринадцять виконавців: вісім — у старшій віковій групі та п’ять — у молодшій.

 

Інший Саша Перерва

Цьогорічним «Дзвінким голосам» багато що залишилося у спадок від минулорічних. Та сама зала, та сама сцена, навіть голова журі та ж — заслужена артистка України Наталія Сулаєва. Усіх інших членів журі вона також привезла з собою з Полтави. Так би мовити, щоб потім не було розмов. Нейтральним суддям усі вокалісти однакові — хоч санжарські, хоч руденківські, хоч кобеляцькі. Отже, журі цього року склали заслужений працівник культури України Михайло Герасименко, керівник вокального гуртка полтавського БДЮТ В’ячеслав Тягло, культорганізатор Полтавського національного педуніверситету Сергій Гривачевський та лауреат міжнародних та всеукраїнських вокальних конкурсів Людмила Супрункова.

Склад учасників теж значною частиною лишився незмінним. Руденківську школу представляли троє виконавців — Марина Рубайко, Надія Демченко та Альона Панасенко. Із Малого Кобелячка приїхали вже знайомі глядачам з минулорічних «голосів» Олександр Перерва та Юлія Немирич. Також були вже на сцені «Дзвінких голосів» Оксанка Дмитренко із Полузір’я, Таня Черненко з Нових Санжар і Таня Онипко із Сухої Маячки. П’ятеро учасників були новими: Інга Іпатова із Старих Санжар, Анастасія Білокінь із Нових Санжар, Валерія Бабенко із Пристанційного, Ярослава Козар із Бутенок та Катерина Сердюк із Світлогірського.

Варто зауважити, що глядачів на перший конкурсний день прийшло не так уже й багато — близько ста чоловік, можливо, трохи більше. Принаймні, минулорічного аншлагу, коли бажаючі стояли у коридорі, не було і близько. Навряд чи людей злякала ціна квитка у 2 гривні. Напевно, далася взнаки ситуація у країні загалом та в Криму зокрема.

Зрештою глядачам довелося на дві години забути про Крим, Росію, можливу війну та непросту ситуацію у країні. Адже їм таки подарували видовище. Як і минулого року, було багато маленьких ведучих, котрі якщо і помилялися або забували слова, то робили це так кумедно і невимушено, що лише викликали посмішки. А солісти дарували насолоду своїми виступами.
У перший конкурсний день учасники молодшої віков

ї групи представляли на розсуд публіки та журі «Пісню з мультфільму» та «Колискову». Старші співали «Дитячу пісню» та «Хіт ХХ століття».

Уже після конкурсу вдалося підслухати розмову членів журі. І Наталія Сулаєва, і її полтавські колеги в один голос запевнили: рівень учасників значно зріс порівняно з минулим роком. У кращу сторону змінились і підбір костюмів, і поведінка артистів на сцені, і, звичайно, вокал.

Наприклад, Олександра Перерву деякі члени журі чули і бачили на сцені «Дзвінких голосів» ще минулого року. Але тоді він, м’яко кажучи, не вразив їх своїм співом. Цього року його виступи були якісно кращими, що підтверджували оцінки суддів, які за обидві пісні поставили йому «9» та «10».

— Я навіть засумнівалася була, чи це той Саша Перерва?! — сміючись, пояснювала після конкурсу Наталія Сулаєва, яка відзначила: хлопець дійсно за рік виріс як виконавець.

Іншою цього року була і друга представниця Малого Кобелячка  Юлія Немирич. Її виступи і звучали переконливіше, і глядачами сприймалися краще. Однак журі чомусь не відзначило дівчину високими оцінками.

Не змогла похвалитися високими балами і жодна з руденківських учасниць. Місцева публіка засудливим гудінням зустрічала «вісімки», «сімки» і навіть «шістки» у руках суддів після виступів Надії Демченко, Марини Рубайко та Альони Панасенко. Чи то судді цього року були більш суворими, чи то руденківські виконавиці просто не змогли їх вразити.

А от Тетяна Онипко, набравши не надто високі бали за першу композицію, на виконанні колискової надолужила і отримала схвалення суддів у вигляді кількох «десяток».

 

Перший конкурсний день: Нові Санжари — Кобеляки — 1:1

Додаткової інтриги цьогорічним «Дзвінким голосам» додавала участь у них двох кобеляцьких вокалісток — Ярослави Козар та Катерини Сердюк. Глядачам, які вперше мали почути їх на сцені конкурсу, звичайно ж було цікаво, як виступлять конкурсантки із сусіднього району, які оцінки отримають і, найголовніше, — чи будуть вони кращими за «наших»?

Що ж, зараз уже можна сказати: найгірші побоювання глядачів справдилися. Обидві вокалістки із Кобеляцького району продемонстрували виступи дуже високого рівня. Юна Ярослава Козар була переконливою і коли співала першу пісню під «мінусівку», і коли акапельно виконувала колискову. Її співом були вражені і глядачі, і судді, які ставили конкурсантці переважно «9» та «10». У результаті саме Ярослава Козар за сумою балів випередила усіх у молодшій групі після першого конкурсного дня, набравши 94 бали. Друге і третє місця поділили між собою новосанжарки Настя Білокінь і Таня Черненко, у яких по 88 балів.

У старшій групі також неабияк виділялася учасниця із Кобеляччини. Виступи Каті Сердюк були напрочуд ефектними, як, зрештою, і сама учасниця. Журі оцінювало її вокальні та артистичні здібності досить високими оцінками. І це наводило на думки про те, що кобелячани цього року можуть залишити учасників із Новосанжарщини без перших місць. Утім, перший конкурсний день у старшій групі виграв єдиний на конкурсі юнак Олександр Перерва, який набрав 94 бали. Катерина Сердюк була другою із 91 балом. І замкнула трійку Тетяна Онипко, яка набрала 89 балів.

Звичайно, слід розуміти, що це лише проміжні результати. Попереду ще другий конкурсний день, який пройде 21-го березня у тій-таки Руденківській школі. У ньому учасники і старшої, і молодшої групи виконуватимуть «Українську пісню» та «Російську пісню». Один вдалий виступ може дозволити обійти конкурентів, один провальний — і можна попрощатися із мрією про перше місце.

У будь-якому випадку другий конкурсний день обіцяє бути неймовірно цікавим. Двадцять шість концертних номерів, тепла атмосфера, гарний настрій. Варто лише взяти 2 гривні і прийти 21-го березня, у п’ятницю, в актову залу Руденківської школи. Хіба вам не цікаво почути наживо цьогорічного переможця «Дзвінких голосів»?

Фото із концерту ви можете побачити у нашій галереї





Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації