Вхід | Реєстрація

Обабіч дороги на Кірове чистять посадки

Обабіч дороги на Кірове чистять посадки

Із такою ініціативою виступили кілька місцевих фермерів та сільський голова Сергій Пилипенко.

Проблема зарослих чагарниками обочин біля автомобільних доріг не нова і є типовою для всієї України. В умовах більше ніж тридцятирічного постійного недофінансування «Укравтодору» і численних корупційних схем, пов’язаних із цією організацією, у шляховиків не вистачає ні грошей, ні потужностей, ні часу для належного впорядкування доріг. Ямковий ремонт сумнівної якості вони ще так-сяк проводять, а ось наведенням порядку поряд із обочинами не займаються.

Як правило, розчищення захисних смуг поряд із дорогами в Кобеляцькому районі проводили працівники бюджетних установ. Що, звичайно, викликало чимало запитань. Адже дипломовані працівники, замість того, аби виконувати кваліфіковану роботу, брали в руки сокири і пилки. І робили це у робочий час за кошти платників податків. Та цей факт не надто засмучував керівників району, а самі бюджетники протестувати не насмілювались.

Ефект від їх роботи, звичайно, був. Та виявлявся він лише обабіч дороги державного значення Дніпропетровськ-Решетилівка. На розчищення сільських чагарників сил бюджетників явно не вистачало. Саме тому цією справою вирішили зайнятися фермери.

Розповідає кіровський сільський голова Сергій Пилипенко: «На початку березня завітав до мене наш фермер Роман Куценко і запропонував зробити щось корисне для громади. Якщо у держави нині не вистачає ні грошей, ні сил, ні часу, так давайте своїми малими силами добру справу організуємо».

Тоді й було прийняте спільне рішення розпочати розчищення захисних смуг обабіч дороги на село Кірове. До роботи поки що приступили працівники лише двох місцевих сільгосппідприємств. Їх очолюють Роман Куценко та Олександр Колодочка. Куценко говорить: «Зараз у аграріїв ще є час. Я вже кілька разів техніку в посадки заганяв. І косили чагарники, і гербіцидом обробляли. Так, я плачу податки. Та, якщо можу зробити більше, то зроблю».

За словами сільського голови Сергія Пилипенка, ще кілька кіровських фермерів зголосилися включитись у процес розчищення обочин.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 березня 2014, 14:50 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації