Вхід | Реєстрація

З піснею в серці

З піснею в серці

15 березня у будинку дитячої та юнацької творчості Нових Санжар відбулося пісенне свято, присвячене ювілейному дню народження відомого у районі поета-пісняра Миколи Призова. Привітати Миколу Івановича з 70-ми іменинами приїхали його друзі з різних куточків Новосанжарщини і Полтавщини. Творчий вечір «З піснею в серці» став театралізованим дійством, котре возвеличувало українську пісню і красу нашого мальовничого краю.

Віншували музичними і віршованими дарунками Миколу Призова його вірні друзі: пісняр Петро Скубій, поетеса Зінаїда Дігтяр (у творчому тандемі з якою народилися десятки пісень), Людмила Дзюбан, Тетяна Юсківець, селищний голова Андрій Река, учні Новосанжарського НВК, члени літературних студій Кременчука і Кобеляк та багато інших. На заході читали вірші, співали пісні, виконували співомовки, а також адресували Миколі Івановичу різноманітні творчі дарунки-сюрпризи.

Особливо задушевно звучали пісні у виконанні ювіляра та Зінаїди Дігтяр («Новосанжарський вальс» та «Моя Зарічка»), а ще дружини пісняра Лариси Іванівни («Санжарська родина», «Колискова» і «В’ється ген стежина»).

Особливим дарунком для іменинника було присвоєння йому чину козачого генерала. Наказ про це на святі зачитав відомий письменник, громадський діяч, козацький отаман Юрій Дмитренко. Також Микола Призов був введений у раду старійшин козацької громади Новосанжарщини.

Важко і перелічити усіх тих, хто прийшов привітати талановитого іменинника-новосанжарця: рідня, друзі, творчі колеги, односельці… Але так і повинно бути, коли мова йде про талановиту і щиру людину, яка усім своїм єством оспівує рідний край, свою країну і народ, котрим нині так потрібен незламний патріотизм, національна свідомість і віра у світле майбутнє України.


Автор: Прес-служба Новосанжарської районної ради


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації