Вхід | Реєстрація

Попередьте техногенну катастрофу

Попередьте техногенну катастрофу

Голові правління ПАТ «Полтавагаз»
Грінчаку Р. І.,
керуючому Кобеляцького УЕГГ «Полтавагаз»
Манику П. В.,
народному депутату України
Лелюку О. В.

У 1998 році в районі автомобільного мосту через річку Кобелячок був прокладений газопровід середнього тиску з метою підняття до робочого тиску міської мережі газового постачання природного газу споживачам. Це дало свій ефект: тиск у міській мережі було доведено до нормативного. Газопровідна труба прокладена через річку Кобелячок буквально по поверхні води. У цьому районі випасається людська худоба, яка ходить на водопій до річки майже по газовій трубі. Життєдіяльність населення прилеглого району також погрожує цілісності газопроводу. Найбільшу небезпеку для газопроводу, прокладеного через річку, створює сама річка.

У 2013 році, згідно з програмою, вище по течії від газопроводу річка була розчищена на ширину до 12 метрів при глибині до 2 метрів. У час морозів на поверхні утворився льодовий покрив товщиною до 40 сантиметрів. При весняному льодоході крига та гілки будуть спливати вниз по течії та впиратись у газопровід. Усе це утворює реальну загрозу цілісності газопроводу, може привести до виникнення техногенної катастрофи та залишення без газу значної території міста Кобеляки.

Ми пропонуємо негайно провести реконструкцію газопроводу: підняти небезпечну ділянку з води на поверхню та встановити її на опору висотою 4,5 метра. Довжина ділянки складає біля 70 метрів. Аналогічні переходи газопроводу через річку зроблені на інших ділянках нижче по течії.

Поки ще нічого страшного не сталось. Тому потрібно негайно створити компетентну комісію, яка виїде на місце та зробить необхідні висновки. Усе це дасть змогу уникнути аварії на газопроводі та зніме напругу з населення прилеглого району.

Окрім вищевикладеного, газопровід не дає можливості проводити подальші роботи по розчистці річки Кобелячок.

Ми, мешканці прилеглого до річки району, вважаємо своїм обов’язком донести до відому власника газопроводу про негайну необхідність реконструкції його переходу через річку Кобелячок у період до весняного льодоходу.

Прохаємо Народного депутата України Лелюка О. взяти під особистий контроль ситуацію з газопроводом та посприяти її швидкому вирішенню.


Автор: Гарольд ТУРЧЕНКО і ще 110 підписів


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 березня 2014, 09:07 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації