Вхід | Реєстрація

Злодії приходять уночі

Злодії приходять уночі

Звернення начальника Новосанжарського РВ УМВС України в Полтавській області Сергія Махна до громадян щодо застереження їх від грабежів та розбійних нападів.

До чергової частини Новосанжарського райвідділу міліції 17 березня надійшло повідомлення від заступника голови Новосанжарської селищної ради Валентина Івашини про те, що невідомі особи увірвались до будинку самотньої особи похилого віку та нанесли їй тілесні ушкодження. На місце пригоди відразу виїхала слідчо-оперативна група. У ході проведення оперативно-розшукових заходів працівниками карного розшуку було встановлено обставини події та особу злочинця.

Начальник Новосанжарського райвідділу Сергій Махно розповідає:

— Близько 11:00  чоловік прийшов на подвір’я потерпілої. Зайшов до будинку, де проживала самотня бабуся, наніс їй тілесні ушкодження та забрав її особисті речі на суму близько 300 гривень. Кримінальне правопорушення занесене до єдиного обліку до судових розслідувань за ч. 1 ст. 187 КК України (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаним із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, або з погрозою застосування такого насильства (розбій) карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років).

Зараз злочинець перебуває в Новосанжарському ізоляторі тимчасового тримання відповідно до статті 203 Кримі-нально-процесуального кодексу України.

Останнім часом на Полтавщині все частіше реєструються випадки розбоїв із застосуванням фізичної сили в нічну пору доби. Користуючись тим, що люди у цей час відпочивають, зловмисники швидко й зухвало вибивають двері і проникають до приміщення. У напівсонному стані людина не здатна швидко та адекватно зрозуміти, що відбувається, тому, завдяки раптовості, план зловмисників удається.
Метою таких нападів є, перш за все, збагачення, тому з собою забирають усе, що має матеріальну цінність: мобільні телефони, техніку, вироби із золота, гроші.

Якщо хтось наздогнав вас, а допомогти нікому, то в цій ситуації тримайтеся спокійно. Пам’ятайте, що інстинкт збереження життя підкаже вам, як діяти. Якщо нападник озброєний, намагайтеся не робити різких рухів. Можна схитрувати, наприклад, удати з себе зомлілого або поводитися дивно, як божевільний. На вимогу віддати гаманця ліпше спокійно це зробити. Намагайтесь уважно розглянути злочинця, а потім, за першої ж можливості, повідомте в міліцію про напад. Нічого не торкайтеся, не змінюйте одяг, не мийтеся — це допоможе відшукати сліди злочинця. Допомагайте одне одному. Багато осіб стали жертвою злочинів через страх або байдужість перехожих.

Звертаюсь до громадян з проханням убезпечити себе від подібних можливих нападів. Обов’язково замикайте на ніч двері на всі замки. Якщо двері одинарні, то варто з часом замінити їх на подвійні або металеві. Не треба нехтувати додатковим надійним замком, що буде додатковою перешкодою перед зловмисником.

Нагадуємо:

тел. чергової частини — 3-12-02,

з мобільного — 102,

тел. начальника РВ — 3-11-90.


Автор: Прес-служба Новосанжарського райвідділу міліції


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 березня 2014, 10:03 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації