Вхід | Реєстрація

Відбулися чемпіонати району з шахів та шашок

За кілька тижнів у Новосанжарському шаховому клубі імені Івана Джалого пройшли чемпіонат району з шахів і шашок та турнір пам’яті відомого новосанжарського шахіста Петра Єрмакова.

У чемпіонаті взяли участь понад 40 кращих шахістів та шашкістів  Новосанжарського району. Турнір пам’яті Петра Єрмакова, який відбувся 25-го лютого, зібрав переважно знайомих та друзів відомого шахіста, з якими було зіграно багато партій та проведено безліч часу за шахівницею. Леонід Береза пригадує курйозні моменти із шахового життя Петра Єрмакова, коли зустрічі між ними могли продовжуватися по 10-12 годин, а рахунок зіграних партій ішов на десятки…

У турнірі його пам’яті була справжня кульмінація боротьби, інтрига залишалася до останнього: п’ять кращих гравців набрали однакову кількість очок і переможця визначали за коефіцієнтом Бухгальця. У підсумку перше місце зайняв Гарік Гаспарян (Нехвороща), друге — Леонід Береза (Нові Санжари), третє — Віталій Постольнік (Нові Санжари). У всіх призерів — по 5 набраних очок. Віктор Коба та Микола Старченко набрали таку ж кількість очок, але коефіцієнт їх підвів.
Ця рівність набраних очок підтверджує рівень гри молодших шахістів та прогрес Віталія Постольніка, якого тренує батько, Сергій Миколайович.

***

Чемпіонат району з шахів був проведений у два етапи: перший, відбірковий, — за швейцарською системою, другий, фінальний, — за коловою. У фіналі, який відбувся 4 березня, зіграли найсильніші десять шахістів району. Перемогу, вкотре підтверджуючи свій рейтинг і статус, отримав Віктор Коба, житель с. Стовбина Долина, який набрав 8 очок із 9 можливих, поступившись лише Миколі Пов’якалу. Сходинки нижче посіли новосанжарці Микола Старченко та Микола Пов’якало, які записали до свого активу по 7 залікових пунктів. Трійка кращих шахістів району знову демонструє майстерність і клас.

***

Згідно планового календаря, 11-го березня пройшов чемпіонат району з шашок Відбувся він за коловою системою і вперше новоспеченим чемпіоном став Віталій Постольнік (Нові Санжари) — 8,5 очок, друге місце посів Микол Татара (с.Мушина Гребля) — 6,5 очок, третє — Микола Білаєнко (с.Кунцеве) — 5,5 очок. Переможці та призери турнірів нагороджені грамотами ВФСТ «Колос». Побажаємо нашим спортсменам вдало виступити на обласних змаганнях.

Натупний турнір відбудеться 25 березня. Він буде присвячений пам’яті А.Хоменка. Запрошуються всі бажаючі.


Автор: Віталій Баранович, директор шахового клубу


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 березня 2014, 17:03 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації