Вхід | Реєстрація

Перші 18 чоловік поїхали в армію

У п’ятницю 21 березня жителів Кобеляцького району відправили у військову частину.

Як пояснив військовий комісар Кобеляцького району, підполковник Сергій Каплатий, чоловіки поїхали на збори у військову частину, що розташована в селищі Черкаське Дніпропетровської області. Усім їм близько тридцяти років, у них різні військові спеціальності. Є серед викликаних на збори і артилеристи, і танкісти, і ракетники, і навіть один кухар. Ним виявився добре знайомий читачам «ЕХО» колишній продюсер шоу «Вмієш? Співай!» Сергій Горденко. Сергій розповів: «Я, напевне, єдиний у районі кухар-інструктор. У свій час служив у армії за контрактом. Напевне, через це мене так швидко і відправляють у війська. Їхати не боюся, думаю, що ніякої війни не буде».

Усього 21 березня у військкомат викликали 19 чоловік. З’явились 18. Чому не прибув один, будуть з’ясовувати співробітники райвійськкомату, а при потребі — міліціонери. Сергій Каплатий пояснив: «Із хлопцями буде наш працівник Сергій Іщенко. Цілком можливо, що деякого з них після розмови у військовій частині одразу  відправлять додому. Якщо ні, то пройдуть збори, які, зазвичай, тривають 10-12 днів. Але чи буде все точно так, я гарантувати не можу. Натомість скажу, що люди в плані соціального захисту нічого не втратять. Ми в установленому порядку надішлемо відповідні повідомлення про цих громадян за місцем роботи, у центр зайнятості та в органи соціального захисту».

Крім цих 18 чоловік, викликаних за повістками, прибув у військкомат і один доброволець. Йому 28 років, він житель Кобеляк. Молодий чоловік попрохав не називати його прізвища. Він сказав, що поїде у військову частину, ознайомиться там із ситуацією і, можливо, залишиться служити на контрактній основі. Прагне бути водієм.

Крім самих військовозобов’язаних та їх родичів, у військкомат прибули і кілька громадських активістів. Світлана Сергійко, Ірина Панченко, Іван Терновий та Дмитро Омельяненко вивантажили з автомобілів кілька ящиків та пакетів. Вони привезли так звану «гуманітарку», тобто, речі і продукти харчування, пожертвувані підприємцями для потреб армії. «Ми з однодумцями вже кілька днів збираємо гроші, продукти, речі для армії, — розповіла Світлана Сергійко. — Ось і зараз привезли все, що нашим хлопцям знадобиться. Є мінеральна вода, ковбаса, печиво, ковдри, спальники».

— Хлопці, вам навіть шкарпетки привезли, бо знають, що чоловіки прати не люблять, — пожартував Сергій Каплатий. Він провів короткий інструктаж, нагадавши майбутнім солдатам про безпеку в дорозі. А потім усі завантажились у мікроавтобус і вирушили до пункту призначення.

P. S. Уже наступного дня хлопці повернулися додому. Натомість у середу 12 чоловік поїхали на службу в Суми.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 березня 2014, 13:40 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації