Вхід | Реєстрація

Наталія Терещенко навчається на бухгалтера та мріє стати перекладачем

Наталія Терещенко навчається на бухгалтера та мріє стати перекладачем

17-річна учениця з Кобеляк навчається в місцевому професійному аграрному ліцеї. Нещодавно дівчина повернулася з Полтави, де брала участь у обласній олімпіаді та зайняла призове місце.

Із Наталією ми зустрічаємось прямо в учбовому закладі, у кабінеті заступника з виховної роботи Лесі Ринді. Дівчина розповіла, що навчається на третьому курсі за спеціальністю оператор комп’ютерного набору, обліковець із реєстрацій бухгалтерських даних. Вступила в професійний ліцей одразу ж після дев’ятого класу.

— Після закінчення шкільних екзаменів стали з батьками думати, куди мені піти далі вчитися, — каже Наталія. — Пропозиція, щоб виїхати одразу на навчання в інше місто, не розглядалась. Я хотіла спершу підтягнути свої знання і через декілька років вступити до університету. Тому прийняла рішення піти до професійного ліцею. А спеціальність, яка найбільше мені підійшла, — оператор комп’ютерного набору та обліковець із реєстрацій бухгалтерських даних. Не трактористкою ж мені бути, — сміється дівчина.
Вона розповіла, що з дитинства має хист до вивчення англійської мови. Першим її вчителем була саме Леся Риндя. Згодом Наталія пішла до школи. І вже після того, як вступила до професійного ліцею, знову потрапила в групу, де на той час викладачем англійської мови була її перша вчителька.

— Ця дівчина справді має хист, — каже педагог. — Дитина сильна, тут — без варіантів. До того ж має чудову вдачу. Стримана і скромна.

Протягом останнього року Наталія разом із своїм викладачем інтенсивно вивчають іноземну мову. Тренувалися постійно, навіть під час канікул. Нещодавно вони отримали перші успіхи від такої активної роботи. Спершу Наталія здобула перше місце на ліцейній олімпіаді з англійської мови. А нещодавно вона повернулася з Полтави, де брала участь у обласній олімпіаді серед учнів професійно-технічних закладів. Дівчина розповіла, що це було вперше в її житті. І сподівається, не востаннє.

— Я також їздила зі своєю ученицею на олімпіаду. Вона включала в себе декілька етапів: тести, читання та усне мовлення. І мені дуже приємно було чути, як інші педагоги схвально відгукувались про Наталію. Вони спершу і повірити не могли, що учасниця з Кобеляк. Думали, що з Полтави чи Кременчука. Дуже високо члени комісії оцінили вимову Наташі. Сказали, що в Англію, хоч зараз їдь. Не пропаде, — сміється викладач.

За результатами олімпіади, з-поміж 26 учасників Наталія Терещенко зайняла друге місце.

— Уявляєте, розрив між першим і другим місцем склав усього 2 бали, — зазначає Леся Риндя. — А були і такі діти, у яких цей розрив становив 10 і більше балів.

Через декілька місяців дівчина закінчує навчання в професійному аграрному ліцеї. Протягом цього часу вона буде готуватися до зовнішнього незалежного оцінювання. А далі планує вступати на навчання до Харківського університету імені Каразіна на факультет філології. Дівчина мріє згодом стати перекладачем. І, можливо, працювати в туристичній фірмі.

— На жаль, призове місце в олімпіаді не гратиме ролі при вступі. Хоча, можливо, там і звернуть увагу на досягнення Наташі, — каже Леся Риндя. — У Полтаві її нагородили грамотою від Департаменту освіти. А ми, задля заохочення до нових перемог, від ліцею виділили премію. Знаєте, існує міф про те, що в професійних учбових закладах навчаються слабкі діти. Це — не правда. Дуже багато дітей тут розкривають свої вміння й таланти. Ось, як бачите, приклад нашої Наталії.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації