Вхід | Реєстрація

Аналізи ґрунту на полях фільтрації таки проводяться

Про це повідомили офіційні представники цукрового заводу, розташованого в Біликах.

Нагадаємо, що в минулому номері «ЕХО» з’явилася публікація під назвою «Землю під відстійниками біличанам роздавати не будуть». У ній ішла мова про те, що Білицька селищна рада не надає і не розділяє земельні наділи під городи на полях фільтрації місцевого цукрового заводу. Під час розмови, у якій брали участь селищний голова Ольга Киричко та землевпорядник Григорій Касян, йшла мова й про те, що немає ніякої офіційно підтвердженої інформації щодо стану ґрунту в так званих відстійниках. Зокрема, у плані наявності там нітратів та інших шкідливих речовин.

На публікацію досить оперативно відреагували представники холдингу «Астарта», якому належить Білицький цукровий завод. У телефонній розмові з селищним головою вони запевнили, що аналізи ґрунту на полях фільтрації, як і самих стічних вод, проводяться регулярно і висловили готовність продемонструвати всі необхідні документи.

У вівторок до селищного голови Ольги Киричко завітала Ірина Андреєва, інженер із охорони праці цукрового заводу. Вона зараз виконує обов’язки еколога. Жінка запевнила, що завод працює в рамках чинного українського законодавства, у тому числі й того, що регулює забезпечення екологічної безпеки. Більше того, у 2012-му році цукровари отримали відповідний сертифікат міжнародного зразку.
Ірина Андреєва продемонструвала підтверджуючі документи. Це протокол, виданий Кобеляцькою райСЕС від 25 жовтня 2013-го року про дослідження на наявність у ґрунті яйцеглистів та залишків пестицидів. Згідно з висновками фахівців, ні глистів, ні шкідливих отрутохімікатів у землі немає. 5 листопада 2013-го року фахівці обласного управління водних ресурсів склали протокол щодо дослідження стічних вод на вміст інших шкідливих речовин — фосфатів, нафтопродуктів, аммонію. Він теж засвідчує відповідність води державним стандартам екологічної безпеки.

На додачу представник цукрового заводу продемонструвала договір з одним із сільгосппідприємств, котре використовує дефекат із відстійників у якості органічного добрива.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 квітня 2014, 09:17 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації