Вхід | Реєстрація

Новосанжарщина дотаційна приблизно на 60%

19 березня у малому залі адмінприміщення районної ради відбулося засідання громадської ради при райдержадміністрації. Тут розглядалося питання про стан виконання районного бюджету за 2013 рік.
Разом із членами громадської ради згадувану тему обговорювали заступник голови районної ради Сергій Бодак, в. о. голови РДА Володимир Борт, в. о. начальника фінансового управління РДА Антоніна Деревеня, представник громадської ради (заснованої за рішенням районної ради та народного віче Новосанжарщини) Геннадій Каблуков та інші.

На початку заходу виконуюча обов’язки начальника фінансового управління райдержадміністрації Антоніна Деревеня розповіла про стан виконання районного бюджету за 2013 рік. Антоніна Миколаївна підкреслила, що вперше за багато років район виконав бюджет лише на 87,7 відсотків. За її словами недовиконання сталося не через недопрацювання місцевих органів влади, а через збільшення державою планових показників районного бюджету. Також Антоніна Деревеня наголосила на тому, що нині наш район є приблизно на 60 відсотків дотаційним.

Про те, що при формуванні районних бюджетів враховуються видатки минулих років та кількість населення того чи іншого регіону, говорив в. о. голови РДА Володимир Борт. Однак, за його словами, чисельність об’єктів інфраструктури до уваги не береться. Саме тому на два райони з однаковою кількістю населення (як от Новосанжарський і Карлівський) надходить однакове фінансування. Проте ніхто не враховує той факт, що у нашому районі аж 30 сільських клубів, а от у карлівчан їх усього 17. Через це заклади культури Новосанжарщини отримують суттєво менші суми коштів.

Озвучив Володимир Борт і розпорядження «Про затвердження підготовчих заходів з прийому евакуйованого населення з інших регіонів». Цим документом передбачено організацію підготовки і проведення евакуаційних заходів на території району та можливий прийом біженців з південних регіонів (їх всебічне життєзабезпечення).


Автор: Прес-служба Новосанжарської районної ради


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 березня 2014, 14:44 | Нові Cанжари | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації