Вхід | Реєстрація

«Буцики» вперше перші

«Буцики» вперше перші

Кобеляцька команда вперше в своїй історії стала чемпіоном району з міні-футболу. Перемогу футболісти відзначили традиційним душем із шампанського.

Буцики йшли до чемпіонства кілька років. Команда, яку створив Богдан Фомін, він же «Буц», уже досить довго вважається одним із фаворитів районної першості з міні-футболу. Кілька разів хлопці зупинялись за крок до омріяного першого місця. Вони навіть примудрялися в очних зустрічах обігравати таких серйозних суперників як «Колос», «Динамо», «Маленькі сови-2», а потім «спотикались» на аутсайдерах. І все: до побачення, чемпіонство.

Та в сезоні 2013-2014 років саме «Буцики» продемонстрували найстабільнішу гру. Потрібно відзначити, що в їх складі з’явився і різко підсилив команду Віталій Пищита, неабиякий прогрес показали Євген Безуглий та Олександр Комісарчик. Усі інші теж зіграли на високому рівні.

Та до останнього туру «Буцики» не могли дозволити собі розслабитись. Якби вони поступились іншій кобеляцькій команді «Центнеру», то їх би по набраних очках могли наздогнати «Маленькі сови». А далі: читай регламент, рахуй м’ячі та інша бюрократична тяганина. Та й у разі зайняття першого місця, його присмак був би зіпсований. Тому потрібна була лише перемога.

Досить довго в матчі «Буцики»—«Центнер» забитих голів не було. Обидві команди, у основному, зосередились на захисті власних воріт. «Центнерівці» врахували свої помилки у попередніх матчах і не бігли стрімголов уперед, уміло перекриваючи всі вільні зони при обороні власних воріт. Організованості їх грі додала поява у складі досвідченого захисника Олексія Фещенка. Та все ж «центнерівці», як не намагались, але не вберегли власні ворота від голів. Знову блискуче спрацювала фірмова зв’язка «Буциків» Безуглий-Калюжний. Женя забив двічі, Володя — раз. Цього вистачило для загальної перемоги. І дало привід влаштувати Богдану Фоміну справжній душ із шампанського.

 

У другій лізі — перші «Процики»

Не менш драматичною та закрученою була боротьба за перше місце в другій лізі. Молода кобеляцька команда «Проц-Енерго» та орлицький «Маяк» за два тури до фінішу забезпечили собі підвищення у класі. І в останньому турі мали відзначити, хто ж із них кращий у своїй лізі. «Маяк» влаштовувала навіть нічия, адже орляни мали перевагу в очках. Як сказав їх представник: «Починаючи чемпіонат, ми навіть про друге місце не мріяли. Але діло пішло, то чого ж його й чемпіонами не стати».

Та не стали. Футболісти «Проц-Енерго» проти орлян зіграли один із своїх кращих матчів на турнірі. Особливо чітко вони діяли у захисті, буквально не даючи дихати форвардам суперників. Недаремно ж орляни лічені рази загрожували воротам «Проциків». Кілька разів потужно бив здалеку Олексій Єлісєєв, відривався від захисників Віктор Єлісєєв. Та цих моментів для голів не вистачило. До речі, у складі орлян потрібно відзначити ще одного Єлісєєва — Ігоря. Він стояв у воротах і був того дня, беззаперечно, найкращим у складі «Маяка». Аби не Ігор, то його команда могла б зазнати поразки з дуже великим рахунком. У складі «Проц-Енерго» того дня двічі забивав Владислав Філіпов та один раз Олександр Дмитрович. Дуже хотів забити Роман Солошенко, але воротар орлян якось особливо проти нього налаштувався. Навіть пенальті від Романа парирував. Та все ж, і трьох голів без відповіді вистачило хлопцям із команди, котру створив Ігор Проценко, для того, щоб виграти матч, а з цим і турнір другої ліги.

У останньому матчі туру, який уже абсолютно нічого не вирішував, «Маленькі сови» несподівано поступились «Василівці».

Церемонію нагородження призерів провели голова райради СТ «Колос» Віталій Детюк та Максим Онищенко. Були оголошені й імена кращих гравців у різних ігрових амплуа. У першій лізі кращим голкіпером визнали Олександра Комісарчика («Буцики»), кращим захисником Руслана Бабенка («Маленькі сови-2»), кращим нападником Олега Маньківського «Маленькі сови-2»). Звання кращого гравця турніру цілком заслужено отримав Євген Безуглий із «Буциків».


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 квітня 2014, 12:33 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації