Вхід | Реєстрація

«Сокіл-Бєлгранкорм» здобуває черговий трофей

«Сокіл-Бєлгранкорм» здобуває черговий трофей

Цього року білицькі футболісти виграли першість Кобеляцького району серед сільських школярів.

За останні два роки юні білицькі футболісти, яких тренує Олексій Жук, на території Полтавської області перемогли ледве не в усіх змаганнях, у яких брали участь. У районі в них уже досить давно немає рівних суперників серед однолітків, тобто, 15-16-річних хлопців. А в минулому році вони в феєричному стилі виграли й обласні змагання. Та й серед дорослих футболістів білицькі підлітки користуються повагою. Так, у першості районної ради спортивного товариства «Колос» із міні-футболу біличани грали у другій лізі. І дуже довго боролися за одну з двох перепусток у першу лігу. Хлопці зайняли почесне третє місце і стали найрезультативнішою командою турніру, забивши у ворота суперників сто десять голів, сімдесят п’ять із яких — на рахунку Вадима Таранушича. Недаремно всі гравці «Соколу-Бєлгранкорм» днями отримали пропозицію від Віталія Детюка, голови райради СТ «Колос», захищати кольори кобеляцького «Колоса» в чемпіонаті області.

Олексій Жук так пояснює секрет успіху своїх вихованців: «Тут є дві рівнозначні складові. Перша — хлопці справді люблять спорт. Футбол для них — понад усе. Вони тренуються п’ять разів на тиждень і їх доводиться ще й зупиняти. Вони б і вночі грали. Друга складова — належна матеріально-технічна база. Від своєї появи в селищі нашою командою опікується комплекс «Ясні Зорі», що належить холдингу «Бєлгранкорм-Полтавщина». У нас завдяки таким спонсорам є прекрасне поле, м’ячі, форма. Є гроші для виїздів на турніри. Навіть відпочинок на морі нам забезпечив «Бєлгранкорм». А є умови, то й хлопці дають результат».

 

У фіналі — справжня «заруба»

Ще перед початком фінального турніру серед сільських школярів, що проводився в Біликах, Микола Самокиша, який привіз на змагання дашківських школярів, зауважив: «Взагалі-то, це нечесно. Можна Біликам одразу медалі давати, а ми гратимемо між собою за друге-третє місця. У них он яка база, а моїм хлопцям сільські депутати по два м’ячі на два роки виділяють».

У принципі, перші матчі турніру підтвердили деяку нерівність сил. «Сокіл-Бєлгранкорм» у своїй підгрупі легко розправився з футболістами Дашківки та Бродщини, забивши їм на двох одинадцять голів. Біличани справді виглядали краще, особливо в плані дисципліни та гри в пас. Хоча й у складі інших команд сяяли свої «зірочки». Потрібно відзначити Сергія Підгорного з Бродщини, Євгена Васька та Олега Любчича з Дашківки.

У другій підгрупі краще зіграли футболісти з Іванівки. Вони здобули дві перемоги. Козирем іванівців стала гарна фізична підготовка та дисципліна. Сергій Гордійко, Михайло Фуга, Олександр Буйненький, попри юний вік, уже грають за дорослу команду свого села. А воротар іванівців Дмитро Фуга недаремно отримав приз кращого голкіпера турніру.

Їх суперники по підгрупі, футболісти з Кірового та Канав, у плані зарядженості на гру не поступались фаворитам. А ось майстерності їм дещо не вистачало. У складі кіровчан виділявся Назар Куценко, канавців — Ростислав Корнієнко.

У фінал вийшли переможці підгруп — біличани та іванівці. Матч між ними став справжньою окрасою турніру. Більшу частину ігрового часу перевагою володіли вихованці Олексія Жука. Вони ж і забили першими. Але іванівські школярі терпляче оборонялись та чекали свого шансу. І в одній із контратак зрівняли рахунок. Позаяк більше голів у матчі не було, то футболістам довелось пробивати післяматчеві пенальті. Точнішими виявились представники «Сокола». Черговий трофей для Біликів здобули Олександр Сердюк, Вадим Таранушич, Роман Ґудзь, Максим Ковтун, Владислав Корнієнко, Богдан Булига, Владислав Поплавка, Дмитро Тищенко, Андрій Ліновицький, брати-близнюки Віталій та Владислав Дорошенки.

По закінченню турніру всіх учасників привітали та вручили призи селищний голова Ольга Киричко і керівники підприємства «Бєлгранкорм-Полтавщина» Ігор Михайлик та Сергій Жук. А Віталій Детюк в розмові з юними футболістами нагадав їм про приклад Андрія Міщенка з Бутенок. Звичайний сільський хлопчина ще п’ять років тому грав на першість району, а зараз має професійний футбольний контракт з одним із клубів української Прем’єр-ліги.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 квітня 2014, 13:23 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації