Вхід | Реєстрація

Депутати розподіляли неіснуючі гроші

Депутати розподіляли неіснуючі гроші

У вівторок відбулась сесія Кобеляцької районної ради, на яку прибули 42 із 56 депутатів.

Перед її початком до зали зайшов районний прокурор Вадим Кохно. Він приніс із собою картки невеликого розміру, які згодом роздали всім депутатам. На них із обох сторін були надруковані слова Тараса Шевченка «Борітеся — поборете», а дещо нижче напис «Хабарі не даємо і не беремо!».

О 10 годині сесійне засідання розпочалося. Першим питанням у порядку денному було уточнення показників районного бюджету на поточний рік. На нього доповідав начальник фінансового відділу райдержадміністрації Андрій Дацко. Зокрема він розповів, що зміни показників районного бюджету планується здійснити за рахунок субвенції, яку влада отримає з міського, селищного та сільських бюджетів у загальній сумі 1 мільйон 708 тисяч 239 гривень та вільного залишку бюджетних коштів у сумі 1 мільйон 507 тисяч 652 гривні 54 копійки. Ці грошові надходження передбачаються для погашення кредиторської заборгованості, утримання бюджетних установ та на програми, що фінансуються з районного бюджету. Далі Андрій Іванович озвучив, що гроші планують перерозподілити на освіту, медицину, культуру й на виконання деяких програм. Заслухавши перелік цих програм та суми, які планують між ними розподілити, у народних обранців виникли деякі зауваження. По-перше, щодо фінансової підтримки регіонального ландшафтного парку «Нижньоворсклянський», на який пропонували виділити 110 тисяч гривень. А по-друге, щодо програми розвитку районних засобів масової інформації, на яку запланували відрахувати 70 тисяч.

Та Андрій Дацко відповів, що РЛП «Нижньоворсклянський» гроші потрібні для виплати заборгованості по заробітній платі за минулий рік. Депутат Володимир Жуков запропонував забрати з програми розвитку районних засобів масової інформації 30 тисяч гривень і додати їх медицині.

— На пільгові медикаменти виділяється всього 12,5 тисячі гривень. Хіба цього достатньо? — запитав він.
Та редактор районної газети «Колос» Наталія Пузина відповіла, що названа Дацком сума необхідна їм для погашення заборгованості. І мовляв, якщо її не виділять, то без роботи можуть залишитися два трудові колективи: видавництво «Кобеляки» та редакція «Колоса».

Зрештою, обговоривши це питання, народні обранці не підтримали пропозицію Володимира Жукова та прийняли рішення про внесення змін до показників бюджету більшою кількістю голосів.

Далі депутати заслухали інформацію районного прокурора Вадима Кохна про стан законності та заходи щодо її зміцнення на території району за минулий рік. У своєму виступі він зазначив, що простежується позитивна тенденція до зменшення кількості тяжких злочинів, грабежів, розбоїв та вимагань. Також зменшилась кількість фактів нанесення умисних тяжких тілесних ушкоджень та виявлених злочинів, що пов’язані з незаконним збутом наркотичних засобів.

— Тобто, сказати, що все дуже погано в нашому районі зі станом злочинності, я не можу, — запевнив прокурор.
Він виявив бажання більш детально зупинитися на питанні протидії корупції.

— Силами самих лише правоохоронців корупцію не зупинити. Ми можемо її подолати лише разом. І починати треба особисто з себе, — сказав районний прокурор.

Ще він озвучив номер телефону «гарячої» лінії: 3-24-81. Мовляв, за ним можна звертатися і повідомляти про подібні правопорушення.

— Сьогодні наповнюваність ізолятору тимчасового тримання — незначна. Тому сподіваюся, що зовсім скоро на всіх корупціонерів ми заведемо кримінальні провадження і наповнимо згадане приміщення такими правопорушниками, — завершив свою доповідь Вадим Кохно.

Наступним було питання щодо присвоєння звання «Почесний громадянин Кобеляцького району» медичній сестрі денного стаціонару Кобеляцької ЦРЛ Ірині Бабич. Ця жінка в криваві дні на Майдані рятувала життя людей. Народні обранці проголосували одноголосно за це рішення. Стоячи, бурхливими оплесками та квітами вони привітали Ірину Іванівну та зазначили, що відтепер лікуватися будуть виключно в неї.

Насамкінець депутати озвучили звернення до директора агрохолдингу «Бєлгранкорм» Олександра Орлова. У ньому народні обранці висловили своє обурення і протест у зв’язку з агресивними діями з боку Росії по відношенню до України. Тому вони попрохали донести їхню позицію до керівництва Російської Федерації.

Сам зміст звернення викликав у деяких депутатів чимало розбіжностей. Дехто вважав, що він занадто «м’який» і, мовляв, принижує українців.

— У той час, коли українці стоять на порозі війни, а Росія захопила частину наших земель та майна, ми прохаємо розглянути наше звернення? Це — абсурдно і принизливо! — обурився депутат обласної ради Анатолій Шкарбан.

Та Анатолій Таранушич мав іншу точку зору. Мовляв, депутати повинні підписати це звернення. Адже саме «Бєлгранкорм» вносить чималі інвестиції в районний бюджет.

Зрештою, після бурхливих обговорень та суперечок, це звернення таки підписали.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 квітня 2014, 12:40 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації