Вхід | Реєстрація

Кобеляцькі фермери закликали бойкотувати російські товари

Кобеляцькі фермери закликали бойкотувати російські товари

Аграрії прийняли відповідне звернення до своїх колег із Полтавської області.

У середу 26 березня відбулося зібрання представників Асоціації фермерів у Кобеляцькому районі. На нього прибули представники 12 сільгосппідприємств із усієї Кобеляччини. Це — потужні товаровиробники, котрі обробляють від кількох сотень до тисяч гектарів. Головував на зібранні керівник фермерського господарства «Анкор» Сергій Таран.

У повістці денній було кілька питань. Головне з них стосувалось суспільно-політичної ситуації в Україні. У основному, говорили про російську анексію Криму і можливе вторгнення на материкову частину нашої держави. Після обговорення всі присутні одноголосно прийняли рішення про бойкот російських товарів: від мінеральних добрив до засобів захисту рослин. Фермери вирішили звернутися до колег із пропозицією відмовитись від придбання аміачної селітри російського виробництва та пестицидів, які виробляють фірми «Август», «Щьолкіно» та інші. Виробники вважають, що кожен, хто купує товари з кодом «460469», своїми грошима фінансує російську агресію в Україні. Крім того, на зібранні йшла мова про часто необґрунтовані перевірки сільгоспвиробників із боку екологічної інспекції  та податківців. У зв’язку з цим було прийняте рішення запросити для розмови керівництво Кременчуцької податкової інспекції.

Говорили й про майбутні кадрові призначення в Кобеляцькому районі. Зокрема, йшлося про претендентів на посаду керівника районного підрозділу податкової інспекції. Районом почали ширитися чутки, що на це місце призначать одного з колишніх працівників Кременчуцької податкової міліції. Кобеляцькі фермери висловилися проти цього. Сергій Таран повідомив, що аграрії вже провели консультації з працівниками податкової і дізнались їх точку зору з цього приводу. Запросили фермери до розмови і представників інших сфер бізнесу. Депутат райради Володимир Білоусько з цього приводу резюмував: «У нас кандидатура вже є. Але поки що прізвище претендента розголошувати не будемо».
Текст, прийнятого на зібрані звернення, фермери вирішили оприлюднити через ЗМІ.

 

Звернення фермерів Кобеляцького району до виробників сільськогосподарської продукції Кобеляччини та Полтавської області

Із сивої давнини і до сьогоднішнього дня на більшості території України жили і живуть землероби. Хліборобська професія в усі часи вважалася, наряду з працею медика, наймирнішою і найгуманнішою. Тому, хто годує, ніколи воювати. І в часи Київської Русі, і зараз руки хлібороба більше звикли до плуга та керма трактора, ніж до меча і автомата Калашникова.

Ми, українці, ніколи не нападали на чужі території. Але ніколи й не мирилися із захоплення нашої рідної землі. Не будемо цього робити і сьогодні.

Збройні сили Російської Федерації без оголошення війни і без розпізнавальних знаків вторглися на територію України. Відбулася анексія Криму. Більше того, величезна російська армія стоїть біля кордонів нашої держави, готуючись у будь-який момент розпочати військову агресію.

У такій ситуації не можемо мовчати і ми, хлібороби. Поки що необхідності брати в руки зброю немає. І будемо сподіватися, що цього і не станеться. Але ми маємо змогу допомогти нашій армії, нашій державі і,  навпаки, зашкодити загарбникам, не тримаючи в руках автомата.

Сьогодні для нас головне — сіяти, жнивувати, платити податки, аби наша армія мала зброю, була одягненою і нагодованою. У той же час ми можемо завдати шкоди російській армії, не роблячи жодного пострілу.

Протягом сільськогосподарського року аграрії Кобеляцького району використовують тисячі тонн дизпалива та мінеральних добрив, мільйони гривень витрачають на запчастини та засоби захисту рослин. При цьому дуже часто ми користуємось російською продукцією.

І ось зараз потрібно усвідомити, що купуючи російське, ми фактично віддаємо наші чесно зароблені гроші на озброєння окупантів, що орудують на українській землі. Тобто, фактично ми підтримуємо державу, яка прагне знищити Україну. А отже, і нас із вами.

Саме тому закликаємо всіх аграріїв району та області негайно розпочати бойкот усіх товарів російського виробництва. Пам’ятайте, що кожен куплений кілограм російської селітри, кожна каністра гербіциду — це нова куля в російський автомат, яка в будь-який момент може вразити нас, наших братів і дітей. Не підтримуйте окупантів, не купуйте російське!


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 квітня 2014, 15:21 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації