Вхід | Реєстрація

«Хто буде головою Кобеляцької РДА?»

«Хто буде головою Кобеляцької РДА?»

Минулого четверга відбулась остання зустріч міської ради ветеранів. Наступного разу вони зберуться восени.

На зустріч із ветеранами цього разу прийшли лікар-реабілітолог Кобеляцького територіального центру надання соціальних послуг Володимир Захарченко та виконуючий обов’язки голови Кобеляцької райдержадміністрації Микола Шабалтій.

Першим перед присутніми виступив лікар-реабілітолог. Він розповів, що віднедавна в штат територіального центру ввели посаду медичної сестри з масажу. Тому з першого квітня цією послугою можна вже буде скористатися.

— Медична сестра працюватиме на півставки. З 8 до 12 години дня, — каже Володимир Захарченко. — Вона пройшла необхідне навчання. Згодом, коли ми її підготуємо, вона ще буде надавати послуги з фізпроцедур. Загалом, медсестра обходитиме близько чотирьох хворих на день.

Як зазначив Володимир Захарченко, цією послугою мають право скористатися люди з обмеженими фізичними можливостями. І головне, що вона надаватиметься безкоштовно.

— А чайові залишати треба? — поцікавились із зали.

— Ні, вона за це отримуватиме заробітну плату. Якщо дізнаюсь про чайові, то в медичної сестри будуть проблеми, — підсумував Захарченко.

Наступним перед присутніми виступив Микола Шабалтій. Він розповів про кадрові зміни керівників органів виконавчої влади в державі. Зокрема, і в Полтавській області. За його словами, три райони нашої області вже мають новопризначених голів райдержадміністрацій.

— А хто ж буде головою в Кобеляках? — поцікавились у Миколи Павловича.

— Від Кобеляцького району документи подані на Івана Тернового, керівника районної організації партії «Свобода», — відповів він. — Кандидатури обговорювались різні. Та остаточне рішення прийняла обласна влада. Зараз ця кандидатура розглядається в Києві. Що стосується заступників голови РДА, то поки що їхні імена не відомі. А ті заступники, які працюють сьогодні, згодом напишуть заяви про складання своїх повноважень.

Та поки нового керівника не призначили, Микола Павлович запевнив, що структурні підрозділи райдержадміністрації працюють у звичному режимі.

Насамкінець зустрічі присутні поцікавились у Миколи Шабалтія, яка ситуація в районі з цивільною обороною.

— Мобілізаційні плани поновлені. І 98 відсотків наявного матеріального ресурсу на випадок мобілізації — у справному стані. Та я хочу вас запевнити, що піддаватись паніці не потрібно. Ніяких бойових дій на території нашого району не вестиметься і рятувати наших людей у бомбосховищах не буде потреби, — сказав він.

Ще Микола Шабалтій зазначив, що сьогодні на Кобеляччині зарезервовано більше ста місць для біженців із Автономної Республіки Крим та інших регіонів. До того ж, за його словами, дуже багато кобелячан готові прихистити цих людей у себе вдома.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 квітня 2014, 10:03 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації