Вхід | Реєстрація

За рік Кобеляки «випивають» 500.000.000 літрів води

За рік Кобеляки «випивають» 500.000.000 літрів води

Саме таку вражаючу цифру оприлюднив під час засідання міськвиконкому директор комунального підприємства «Водоканал» Іван Дяченко.

Питання забезпечення міста питною водою було і залишається одним із найбільш актуальних для влади та комунальників. І це попри те, що Кобеляки є далеко не найбільш проблемним населеним пунктом у цьому питанні як в Полтавській області, так і в розрізі всієї України. Але питна вода, як відомо фахівцям, є вичерпним ресурсом. А споживають її люди з кожним роком усе більше.

Саме тому, доповідаючи про стан міської водомережі, Іван Дяченко й називав конкретні вражаючі цифри. Згідно з його даними, кобелячани та підприємства міста за 2013-ий рік спожили 440 тисяч кубометрів води. До цієї цифри потрібно додати 14% необлікованих втрат. І в результаті виходить аж ніяк не менше аніж півмільйона тонн води.

У місті, за інформацією, оприлюдненою Дяченком, є 13 артсвердловин. До речі, у минулому році одну з них фактично подарував місцевий приватний підприємець. Він запропонував міській владі взяти на баланс діючу свердловину, що розташована на території його підприємства, і використовувати воду з неї. Із цих 13 свердловин дві з різних причин не діють.

Є в Кобеляках і дві водонапірні башти. Та їх майже не використовують через аварійний стан. А функцію цих споруд фактично виконують інвертори, сучасні прилади, здатні підтримувати необхідний тиск води в мережі.

2013-ий рік «Водоканал» закінчив із збитками у 37 тисяч гривень. 40 тисяч дотації з міськради до підприємства так і не дійшли, «загубившись» в нетрях Держказначейства.

Говорили під час засідання міськвиконкому і про тариф на воду. Зокрема, згадували розпорядження вже колишнього Прем’єр-міністра Миколи Азарова про зниження тарифів для всіх водоканалів України. Міський голова Олександр Ісип з цього приводу сказав: «Можливо, те розпорядження було своєрідною диверсією з метою «угробити» всі підприємства і залишити українців без води».


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 квітня 2014, 09:06 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації