Вхід | Реєстрація

У Нехворощі вилучили майже сотню піратських дисків

У Нехворощі вилучили майже сотню піратських дисків

У ході проведення операції, спрямованої на виявлення порушень законодавства України у сфері інтелектуальної власності, відбулося відпрацювання території Новосанжарського району працівниками ДСБЕЗ.

У ході операції міліціонери зафіксували на одному з ринків села Нехвороща діяльність приватного підприємця, який здійснював продаж компакт-дисків вартістю 20 гривень без дозволу осіб, які мають авторське право або суміжні права на вказані лазерні диски. У ході подальшої перевірки виявлено твори з фільмами жахів, комедії та фільми фантастичного характеру. При цьому документи на здійснення господарської діяльності та на походження вказаної продукції на ринку відсутні. Виявлені диски вилучили, їх кількість склала 86 штук. Реалізацією контрафактної продукції на ринку займалась 30-річна жителька селища Нові Санжари.

Як повідомив начальник райвідділу Сергій Махно, подібні заходи проводитимуться й надалі, адже останнім часом особливого суспільного резонансу набувають питання протидії обігу продукції, яка завдає шкоди суспільній моралі. Загрозливі масштаби цього явища свідчать про зростання попиту на таку продукцію не тільки за кордоном, але й на території України. У той же час спостерігається стійка тенденція до використання можливостей інформаційно-телекомунікаційних систем з метою вчинення злочинів, пов’язаних із виготовленням, збутом і розповсюдженням забороненої продукції. Це правопорушення внесено до єдиного обліку досудових розслідувань за статтею 176 ч 1 ККУ (незаконне відтворення, розповсюдження творів науки, літератури і мистецтва, комп’ютерних програм і баз даних, а також незаконне відтворення, розповсюдження виконань, фонограм, відеограм і програм мовлення, їх незаконне тиражування та розповсюдження на аудіо- та відеокасетах, дискетах, інших носіях інформації або інше умисне порушення авторського права і суміжних прав, якщо це завдало матеріальної шкоди у значному розмірі, — караються штрафом від двохсот до тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією та знищенням усіх примірників творів, матеріальних носіїв комп’ютерних програм, баз даних, виконань, фонограм, відеограм, програм мовлення та знарядь і матеріалів, які спеціально використовувались для їх виготовлення).

Шановні громадяни! Просимо вас відмовитись від так званих піратських фільмів, адже це не дає надходжень до державного бюджету України в такі скрутні часи та не сприяє розвитку українського кінематографу.


Автор: Вікторія Долина, Новосанжарський РВ УМВС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 квітня 2014, 14:13 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації