Вхід | Реєстрація

Підприємці з Підкови допомагають школі та лікарні

Підприємці з Підкови допомагають школі та лікарні

Гроші вони збирають щотижня і передають матеріальну допомогу безпосередньо керівникам цих установ.

Минулого тижня ми дізнались, що група підприємців, які займаються торгівлею в районі Підкови, збирається передати бані речі та матеріали для Кобеляцької загальноосвітньої школи №2. Ми вирішили навідатись до навчального закладу.

Підприємці Оксана Пазюк та Тетяна Ніколаєнко розповіли, що з торгівців, які працюють у районі Підкови, щонеділі збирають гроші, які раніше планували передавати до міського бюджету. Та, за їхніми словами, міська влада відмовилася їх приймати. Тому порадившись, підприємці одноголосно вирішили направити ці гроші на благодійність.

— Спочатку дехто пропонував використати зібрані кошти для допомоги місту: освітлення чи ремонт тротуарів. Та потім вирішити, що цим повинна займатись міська влада. Тому остаточно зупинились на думці передати ці гроші дітям та хворим, — розповіла Оксана Пазюк.

Перші зібрані кошти підприємці перерахували на допомогу армії. Тижнем раніше для районної лікарні придбали проявник до рентген-апарату та медичні препарати, витративши на це п’ять тисяч гривень.

— Ми поспілкувались із головним лікарем Кобеляцької районної лікарні Іваном Супруненком. Він і розповів нам, чого не вистачає сьогодні закладу. Для прикладу, рентген-плівка в наявності в лікарні є. Та сам апарат не працював через відсутність проявлюючої машини, — сказала Тетяна Ніколаєнко.

Наступні п’ять тисяч гривень, які були зібрані в неділю (6 квітня — ред.), вирішили направити школі №2.
— До нас за допомогою звернулась голова правління благодійного фонду школи Людмила Проценко, — розповідає Оксана Пазюк. — Ми вирішили допомогти. Спершу члени фонду зібрались та обговорили, що саме необхідно придбати для школи. Нам передали список. Ми самостійно поїхали та купили все, що необхідно, на ту суму, яку маємо. А саме, умивальники з ніжками, бачки для туалетів, фурнітуру, змішувачі та рідке мило.

У вівторок підприємці приїхали до школи та привезли з собою допомогу, яку придбали для навчального закладу. Директор Світлана Ніколенко з радістю зустріла гостей і зазначила, що при ситуації, яка склалася сьогодні в державі, коли відсутні в казні кошти, вони раді будь-якій допомозі з боку небайдужих людей. Наступного тижня підприємці пообіцяли передати для школи посуд, питні фонтани та м’ячі.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 квітня 2014, 15:35 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації