Вхід | Реєстрація

Фотоапаратом по хамству

Фотоапаратом по хамству

Кілька тижнів тому співробітники «ЕХО» під час «круглого столу», у ході якого обговорювалось питання боротьби з корупцією, попередили присутніх там посадовців про початок акції з символічною назвою «Стоп, хамло».

Мова йшла про те, аби виявляти і піддавати громадському осуду власників транспортних засобів, котрі, паркуючи свої автомобілі, порушують Правила дорожнього руху та елементарні вимоги ввічливості. Подібні акції вже досить давно проводяться у різних населених пунктах України. Там громадські активісти, виявивши автомобіль, залишений на тротуарі, автобусній зупинці або пішохідному переході, наклеюють на його лобове скло величезні наліпки з написами. Пишуть щось на зразок «Увага, хамло!» або «Паркуюсь, як москаль».

Ми вирішили простежити, як ведуть себе в цьому аспекті виконання вимог ввічливості та ПДР наші земляки. Увагу при цьому приділили лише двом місцям: пішохідному переходу на вулиці 1 Травня, що якраз навпроти автостанції, та пішохідному переходу на вулиці Касьяна, що поряд із входом у райдержадміністрацію. Чому звернули увагу саме на ці місця? Причин — дві. По-перша, тут завжди людно, а тому неправильно припарковані автомобілі дуже заважають руху пішоходів. По-друге, біля РДА, у основному, ставлять свої автівки чиновники та депутати. Тобто, люди, які апріорі мають бути прикладом для інших громадян у плані законослухняності.

Кілька днів ми фотографували автомобілі, припарковані з порушенням ПДР. Ситуація виявилась невтішною. Але реакція людей дає привід для оптимізму. Так, приміром, чиновники і депутати, угледівши, що їх автівки фотографують, реагували, у основному, адекватно. Лише Ганна Кабак, заступник голови Кобеляцької райради, зауважила: «А чому ви попередню владу не контролювали?». Усі інші без суперечок сідали у свої автомобілі і відганяли їх у місця, де зупинка і стоянка дозволені. А Василь Мирошнеченко, голова райради і колишній міліціонер, наголосив: «Правильно. Починати наводити порядок потрібно з себе».

Поряд із автостанцією автомобілі паркують, як правило, звичайні громадяни, без депутатських мандатів та чиновницьких портфелів. Але деякі з них Правила дорожнього руху порушують, як справжні «мажори». Так, один чоловік підігнав свою стареньку «копійку» прямо до сходинок на вході в автостанцію. Хіба що в самі двері не в’їхав. Щоправда, і в цьому випадку люди адекватно реагували на те, що їх транспортні засоби фотографують. Вони сідали у автомобілі і від’їжджали з пішохідного переходу.

До речі, зафіксовані журналістами порушення Правил дорожнього руху, згідно з частиною 1 статті 122 Кодексу України про Адміністративні правопорушення, «тягнуть» на штраф від 255 до 340 гривень. Безумовно, нам не потрібна «кров» правопорушників у вигляді застосованих до них штрафних санкцій. Ми лише хочемо, аби водії поводили себе по-людськи, а не по-хамськи. Тому прохаємо земляків долучатись до акції «Стоп, хамло», фотографувати порушників, а знімки викладати у соцмережах. А ми зобов’язуємося нагородити найзатятіших «героїв» ваших фоторепортажів «почесним» званням «Хамло року».

До речі, якщо у ваші об’єктиви потраплять автівки співробітників «ЕХО», то і їх фотографуйте. Перед законом і громадським осудом рівні всі.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 квітня 2014, 15:50 | Кобеляки | Цікаве


1. шофер / 25 квітня 2014, 21:54
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Проблема не менше стосується і скутерів. Займе місце двох легкових авто, і пофігу. У таких випадках, перед тим як від+їзжаю, я ніколи не відмовляюся від нагоди штовхонути його бампером, шоб гепнувся на асфальт. І чим новіше виглядає скутер, чим дорожче коштує, тим більше у мене азарту та задоволення до такої "акції".
2. Гість я / 25 квітня 2014, 22:03
Сама цікава парковка на площі Перемоги)))))"Їхав, їхав-став, бо мені потрібно..."А те, що не зможе виїхати 5, а то і 10 авто-не хвилює. Хоч би номери телефонів залишали на вітровому склі
3. Чудо Юдо / 25 квітня 2014, 22:12
Так може створити тут же, на сайті, фотоальбом, так і назвати "Автохами". І нехай кожен, хто забажає, фотографує таких умніків і викладає туди? Народ повинен же знати своїх героїв!
4. Бувалий / 25 квітня 2014, 22:40
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
1. шофер
«...У таких випадках, перед тим як від+їзжаю, я ніколи не відмовляюся від нагоди штовхонути його бампером, шоб гепнувся на асфальт. І чим новіше виглядає скутер, чим дорожче коштує, тим більше у мене азарту та задоволення до такої "акції".»
Мудак. Невже нікому "бампер" натовкти?
5. шофер / 25 квітня 2014, 22:59
4.Бувалий
«Невже нікому "бампер" натовкти?»
як попадеться кому - натовчу, а поки задовільняюся лише на скутерах
6. 123 гість / 25 квітня 2014, 23:58

Мадам Кабак, тепер будуть контролювати не тільки як Ви машину паркуєте, а кожен, Ваш і вашої капмашки, крок розглядати під мікроскопом, часи безвідповідальності і вседозволеності минають. Чи Ви забули за що стояв Майдан і як Ви вкотилися у "коридори влади"? Можемо нагадати!
7. dddd / 27 квітня 2014, 19:21
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
1. шофер
«Проблема не менше стосується і скутерів. Займе місце двох легкових авто, і пофігу. У таких випадках, перед тим як від+їзжаю, я ніколи не відмовляюся від нагоди штовхонути його бампером, шоб гепнувся на асфальт. І чим новіше виглядає скутер, чим дорожче коштує, тим більше у мене азарту та задоволення до такої "акції".»


А ну розкажіть як це скутер може зайняти місце двох автівок
8. читатель / 27 квітня 2014, 20:47
7.dddd
«А ну розкажіть як це скутер може зайняти місце двох автівок»

"Особливо обдаровані" скутеристи ставлять дуже часто свої засоби пересування як їм заманеться,наприклад там де намальвана розмітка для двох авто,стоїть впоперек ОДИН! скутер,і якщо його так поставила якась жінка,яка уявляє себе пупом землі,то боронь боже зробити зауваження,почуєш такі слова що й портові вантажники їх не знають.
9. шофер / 28 квітня 2014, 01:26
7.dddd
«А ну розкажіть як це скутер може зайняти місце двох автівок»
краще раз побачити, ніж сто разів прочитати - підіть на стоянки і подивіться
10. Віталій / 28 квітня 2014, 17:17
Не зрозумів
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації